Effectief leren via serious games

De menselijke hersenen zijn natuurlijk enorm complex en dat maakt het soms lastig om mensen iets aan te leren. Wat voor de één heel logisch is, dat wil er bij de ander niet in. Je kunt de hersenen dan ook vergelijken met een soort ruimte die is afgesloten met een deur. Elke leermethode heeft een eigen sleutel die past op specifieke deuren. Als iets er bij iemand dus niet in wil en iemand ziet gewoon niet wat je bedoelt, dan gebruik je de verkeerde leermethode of de verkeerde sleutel. De deur gaat dus niet open. Daarom is het belangrijk dat je altijd gebruik maakt van leermethodes die gemakkelijk een weg naar binnen vinden. Droge theorie moet je daarom verpakken in sprankelende praktijklessen. Dit geldt niet alleen bij het onderwijzen van kinderen. Ook volwassenen moet je op een bepaalde manier benaderen als je ze iets wilt leren. Dus als je als werkgever je werknemers of je managers nieuwe technieken wilt aanleren, dan is het een optie om gebruik te maken van serious games. Serious games onderscheiden zich van gewone trainingen doordat de deelnemers leren via een spelsetting. Trainingen kunnen heel effectief zijn, maar wat je vaak ziet is dat men op de werkvloer snel weer vervalt in de oude routine. Dit komt doordat trainingen er niet voor zorgen dat je je houding aanpast. Het blijft daardoor een passieve manier van onderwijzen. Serious games daarentegen zijn heel actief. Je leert door te doen. Doordat je in situaties terecht komt die je kunt vergelijken met de situaties op de werkvloer, word je direct geconfronteerd met herkenbare problemen en knelpunten. Vervolgens is het zo dat je in de spelsetting van serious games uitgedaagd wordt om te spelen met verschillende houdingen, oplossingen, scenario’s et cetera. Daardoor is het dus ook heel normaal dat je fouten maakt. Het bewandelen van de verkeerde weg geeft je namelijk een goed perspectief op de juiste weg. Door gewoonweg te doen zorgen serious games ervoor dat mensen langzaam maar zeker als het ware automatisch een nieuwe houding aanleren. Deze nemen ze dan ook mee naar de werkvloer. Juist door serious games niet als een training aan te bieden, maar meer als een spel, ervaren mensen het niet als scholing. Het voordeel van serious games is dan ook dat de deelnemers niet het idee hebben dat ze buiten de materie staan. De materie wordt niet vanuit een externe bron (een leraar, coach, trainer) overgedragen op de deelnemers. Bij serious games staan de deelnemers te midden van de actie en leren ze door zelf te doen en te experimenten. Lees meer..

Waar kun je serious games voor gebruiken?

Als je je werknemers wilt trainen, dan kun je gebruik maken van game based trainingen. Deze zogenaamde serious games zijn leuk, spannend en zorgen voor een serieus resultaat. Je kunt een beroep doen op game based trainingen voor:

  • Visie ontwikkeling
  • Communicatie-ontwikkeling
  • Verhoging van de omzet
  • Inrichten van zelfsturende teams

De game based trainingen zijn er dan ook om te laten zien dat de oude methodes niet per se fout zijn, maar dat er ook andere (betere) methodes bestaan. Als je iemand vertelt dat een andere methode beter is, dan zal je weinig indruk maken. Maar als je mensen aan den lijve laat ondervinden wat de voordelen zijn van een alternatieve methode, dan kunnen ze daar natuurlijk niet langer omheen.

Kijk op salsaparilla.nl voor meer informatie

Wil je meer weten over serious games, dan kun je terecht op de website van salsaparilla.nl. Je kunt hier in ieder geval meer lezen over game based trainingen en je kunt natuurlijk ook een training boeken.

Reageren is niet mogelijk