Informatie

Alles op de website van Nuttige Links draait om informatie. Wij informeren u over een diversiteit aan thema’s en de voordeligste aanbieders op elk vlak.

Net zoals op onze website, speelt informatie tegenwoordig in de gehele samenleving een belangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Big Data, of aan de schier eindeloze hoeveelheid informatie op het wereldwijde web. Deze overvloed aan gegevens is in de dagelijkse praktijk zowel een zegen als een vloek. Of, zoals een wijs man ooit zei: ‘elk voordeel heb z’n nadeel’.

De hedendaagse opslag van informatie

Informatie moet namelijk beschermd worden, of beveiligd. In digitale vorm kan dat door middel van cloudopslag, of met USB-sticks die tegen een stootje kunnen. Niet geheel toevallig onderwerpen waar we bij Nuttige Links met enige regelmaat over schrijven.

Een USB-stick heeft uiteraard als voordeel dat u de data altijd bij u draagt. Waar u ook bent; met één greep in uw zak pakt u uw belangrijke gegevens erbij. Cloudopslag gaat in dit opzicht nog een stapje verder. De informatie wordt opgeslagen in de cloud en het gebruik van USB-sticks wordt hierdoor geheel overbodig. Uw data is overal ter wereld toegankelijk; maar dit zorgt ook voor kwetsbaarheden.

Goede beveiliging is essentieel

Wanneer uw gegevens in digitale vorm voor u toegankelijk zijn, betekent dit dat ze eventueel ook voor kwaadwillenden te bereiken zijn. Het is daarom belangrijk om voor betrouwbare cloudopslag te kiezen, waarbij uw data door middel van hoogwaardige encryptie wordt beveiligd.

Net zoals het belangrijk is om de informatie die staat opgeslagen op uw bedrijfscomputers te beveiligen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beveiligen van uw pand met bewakingscamera’s en speciale elektronische toegangssystemen. Allemaal zaken waarover u informatie vindt op de website van Nuttige Links.

Van fiscaal advies tot smartphone reparatie

Schrijven wij dan alleen over onderwerpen als beveiliging en bewaken? Natuurlijk niet. Informatie is er immers in vele gedaanten. Wij informeren u daarom over de beste cursussen en opleidingen, fiscaal adviseurs, smartphone reparateurs, trouwlocaties, webdesigners en nog vele andere interessante dienstverleners en goederen.

Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp en wilt u direct doorverwezen worden naar de meest relevante aanbieder? Ga dan naar de website van Nuttige Links en gebruik onze handige zoekfunctie om direct het antwoord op uw vraag te vinden. Grote kans dat wij al eens over het onderwerp geschreven hebben!

Reageren is niet mogelijk