4 reden om te kiezen voor goedkoop kunstgras

Steeds meer Nederlanders leggen tegenwoordig kunstgras in hun tuin. Dat is helemaal niet opvallend: kunstgras is stevig, robuust en gaat jaren mee. Dit in tegenstelling tot normaal gras. In de regel is dat lastig te onderhouden en tijdrovend. Er zijn verschillende soorten kunstgras op de markt, elk met unieke eigenschappen. Er is een stijl voor iedereen. Velen van ons hebben graag een mooie tuin, zonder daar extra voor te betalen. Daarom in dit artikel 4 reden om te kiezen voor goedkoop kunstgras. Wat zijn de voordelen ten opzichte van duurder materiaal?

  • Goedkoper, maar kwaliteit blijft uitstekend
  • Kan tegen een stootje
  • Geschikt voor kinderen en dieren
  • Wilde uitstraling

Laten we vooropstellen: de kwaliteit van goedkoop kunstgras is in de regel niet veel minder dan duurder kunstgras. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verkleuring of beschadiging door regen of vorst. Wel hebben duurdere soorten vaak wat extraatjes die je niet tegenkomt bij goedkopere merken. Zo kan het zijn dat duur kunstgras minder zonlicht reflecteert, of terugbuigt naar de oorspronkelijke vorm. Wanneer je daar helemaal niet in geïnteresseerd bent, is goedkoop kunstgras een prima optie. Een tweede reden om te kiezen voor goedkoop kunstgras is haar duurzaamheid. Het kan tegen een stootje. Waar zacht kunstgras nog wel eens wil vervormen, zijn goedkope soorten vaak wat harder. Hierdoor zijn deze producten prima geschikt voor huisdieren of kinderen. Deze kunnen lekker hun gang gaan zonder dat ze tijdens het spelen per ongeluk schade veroorzaken. Tot slot: goedkoop kunstgras heeft vaak een wat wildere uitstraling. Sommige mensen zien dit als een nadeel, anderen hebben hier juist een voorkeur voor. Wil je de natuur terughalen naar je tuin? Dan is goedkoop kunstgras een prima optie.

Goedkoop kunstgras aanleggen

Het aanleggen van kunstgras is in het algemeen tamelijk eenvoudig. Je begint met het verwijderen van het oude gras en egaliseert vervolgens de zwarte grond. Vervolgens plaats je een zandbed. Dit dient als stevige basis voor het gras dat later geplaatst wordt. Het is belangrijk dat je het zandbed wederom goed egaliseert. Doe je dit niet, dan kan dit in een later stadium problemen opleveren. Hierna kun je een keuze maken. Je kunt valdempende matten plaatsen, of gelijk beginnen met een onderdoek van geotextiel. Welke keuze je maakt is aan jou, maar bedenk hierbij waar je de tuin voor gaat gebruiken. Verwacht je dat jouw kinderen dagelijks in de tuin gaan spelen, dan kan een beetje extra veiligheid gaan kwaad. Zorg dat het geotextiel aan de randen van de tuin goed overlapt. Dit voorkomt de groei van onkruid en zorgt dat het regenwater goed afgevoerd kan worden. Daarna is het een kwestie van snijden en lijmen en eventueel het instrooien van vulzand. Het onderhoud van kunstgras is eenvoudig: af en toe doorborstelen met een harde bezem. Daar is niets moeilijks aan! Zoals je leest is goedkoop kunstgras relatief eenvoudig zelf aan te leggen en te onderhouden. Vertrouw je het toch niet helemaal, dan kun je altijd contact opnemen met je leverancier, die helpt je ongetwijfeld verder.

Vandaag besteld, volgende week in de tuin!

Ben jij ook op zoek naar goedkoop kunstgras? Surf dan eens naar https://vandelockant.nl/goedkoop-kunstgras/. Op deze site vind je een overzicht van allerlei soorten kunstgras, stuk voor stuk voordelig geprijsd. Bovendien zie je in een oogopslag hoeveel elke soort kost. Laat je niet gek maken: goedkoop kunstgras is in veel gevallen net zo goed als een duurdere soort. Laat je goed adviseren over verschillende toepassingen, zodat je wel de juiste soort uitkiest voor jouw tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *