Beter in beeld door bedrijfsfotografie: 5 tips

Heeft u er weleens aan gedacht om uw bedrijf beter in beeld te brengen met behulp van bedrijfsfotografie? Kwalitatieve en mooie beelden zijn van grote invloed op het imago en de uitstraling van het bedrijf. Goede sfeerbeelden, gemaakt door een vakkundige fotograaf, zorgen ervoor dat u een professionele en goede indruk achterlaat bij uw klanten. Maar wat kunt u allemaal met bedrijfsfotografie? Er zijn meerdere manieren om bedrijfsfotografie in te zetten voor het maken van sfeerbeelden. Wij geven u vijf tips om uw bedrijf beter in beeld te brengen met bedrijfsfotografie.

5 tips bedrijfsfotografie

  1. Zakelijke profielfoto’s

Bezoekers van een bedrijf zijn altijd benieuwd naar het gezicht achter een product. Bezoekers van websites voelen zich beter als ze foto’s van gezichten zien. Maar dan moeten de foto’s natuurlijk wel professioneel genomen zijn. Met behulp van bedrijfsfotografie krijgt u professionele profielfoto’s van uw medewerker. Dat kan op diverse manieren en hoeft helemaal niet stijf te zijn. De sfeer van de profielfoto’s wordt afgestemd op het aanbod, de doelstellingen en de sfeer van het bedrijf. U kunt er ook aan denken om het hele team en bedrijf op de foto te zetten. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor de coverfoto van uw Facebook pagina. Zo kunt u dit kanaal ook een persoonlijke touch geven.

  1. Sfeerbeelden website

Misschien heeft u al eens ervaren hoe moeilijk het soms kan zijn om uw eigen producten of diensten in beeld te brengen. De foto is vaak niet mooi belicht of vanuit een verkeerde hoek genomen. De beelden op uw website zijn van grote invloed op de uitstraling van uw website en de indruk die u achterlaat bij uw bezoekers. Bedrijfsfotografie helpt om uw bedrijf, producten en diensten mooi in beeld te brengen en de positieve kenmerken ervan op de afbeeldingen te benadrukken.

  1. Publicaties

De foto’s voor uw website kunnen ook bruikbaar zijn voor publicaties, zoals flyers, een bedrijfsfolder, visitekaartjes en magazines. Maar voor een publicatie heeft u soms net andere foto’s nodig. Bijvoorbeeld van een klant waarmee u een interview heeft gehad of een beurs waar u aan deelgenomen heeft. Bedrijfsfotografie kan ingezet worden voor mooie, scherpe en spontane foto’s. Uw klant moet er bijvoorbeeld betrouwbaar en blij uitzien op de foto. Een professionele bedrijfsfotograaf snapt waar hij op moet letten bij het schieten en bewerken van mooie foto’s zodat uw publicaties er vakkundig uitzien.

  1. Evenementen

Organiseert u wel eens evenementen, zoals:

  • Klantendagen;
  • Congressen;
  • Beurzen;
  • Zakenborrels;
  • Productpresentaties.

Of neemt u weleens deel aan een beurs? Dit zijn de momenten dat uw bedrijf en uw mensen er op zijn best uitzien en uw klanten aanwezig zijn. Het is een mooi moment om te benutten voor het maken van goede sfeerbeelden, om klanten op een foto te zetten voor bijvoorbeeld testimonials of om uw werknemers in beeld te brengen. FotoStudio XL biedt bedrijfsfotografie voor ieder type evenement en weet de sfeer op unieke wijze vast te leggen. De beelden kunt u gebruiken als contactmoment met uw klant en als sfeerbeelden voor uw website, social media en publicaties.

  1. Bedrijfsvideo

Naast bedrijfsfotografie kunt u ook eens denken aan een bedrijfsvideo. U kunt een video maken over uw bedrijf of over uw aanbod. Of u kunt ook een testimonial in de vorm van een video laten maken.

Maak kennis met Fotostudio XL

Fotostudio XL biedt uiteenlopende mogelijkheden betreffende bedrijfsfotografie en staat bekend om ontspannen fotosessies. Het aanbod wordt altijd afgestemd op de behoefte van de klant. Maak kennis met Fotostudio XL en informeer naar de mogelijkheden. Maak online een afspraak.

Reageren is niet mogelijk