Canada bezoeken? eta aanvragen!

Wil jij op vakantie of werkbezoek naar Canada? Dan kun je het best hiervoor een eta aanvragen. Dit is een elektronisch reisdocument, een soort visum, dat je toestemming verleent om het land binnen te komen. Door de open grenzen in Europa zijn we bijna vergeten dat voor internationale reizen wel visa nodig zijn, een regering wil immers graag weten wie er het land binnenkomt en ze laten niet zomaar iedereen toe. Een eta aanvragen is dus noodzakelijk als je naar dit Noord-Amerikaanse land toe wilt gaan. Een groot voordeel hiervan is dat dit document gekoppeld wordt aan het elektronische gedeelte van je paspoort, wat betekent dat je geen extra papieren mee hoeft te nemen tijdens het reizen en dat je jouw visum dus ook niet zomaar kwijt kunt raken. Een ander pluspunt is dat de eta maximaal vijf jaar geldig is. Als je dus met regelmaat naar Canada reist, hoef je niet steeds opnieuw een reisdocument hiervoor aan te vragen. Je regelt dit één keer en zolang je paspoort nog geldig is, zolang blijft dit elektronische visum ook geldig. Je hoeft dan pas vijf jaar later weer te denken aan een nieuwe eta aanvragen.

Hoe werkt een eta aanvragen?

Wat moet je nu doen als je een eta aanvragen wilt? Moet je hiervoor naar een ambassade toe? Nee, je kunt dit gewoon thuis via de computer regelen. Je kunt online een aanvraag hiervoor indienen en sinds kort kan dit zelfs gewoon in het Nederlands. Dat maakt het natuurlijk helemaal gemakkelijk! Wat voor soort gegevens moet je nu opgeven als je een eta aanvragen gaat? Ze willen de volgende soorten zaken weten:

  • je adresgegevens
  • persoonlijke gegevens, zoals naam, geslacht en geboortedatum
  • paspoortgegevens

Daarnaast zullen er vragen gesteld worden zoals of jou al eens de toegang tot het land ontzegd is. Aan de hand van alle ingevulde gegevens wordt jouw aanvraag beoordeeld. Dit kan vaak heel snel, in de meeste gevallen heb je echt binnen een paar dagen de toestemming binnen. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat het een keer heel druk is omdat er veel aanvragen tegelijk ingediend worden. Daarom is het altijd verstandig om dit toch op tijd te regelen. Een eta aanvragen doe je het liefst dan ook een paar weken voordat je voor het eerst naar Canada vertrekt, zodat je zeker weet dat je op tijd de toestemming binnen hebt.

Meer informatie

Als je een eta aanvragen wilt, op welke website dien je dan je aanvraag in? Wat zijn de kosten die er komen kijken bij het indienen van het verzoek en op wat voor manier kun je deze betalen? Dit zijn allemaal vragen die je kunt hebben met betrekking tot het aanvragen van dit elektronische visum. Een antwoord hierop vind je op de website eta-aanvragen.nl. Hier vind je echt alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot dit reisdocument. Je vindt er meer informatie over de geldigheid ervan, over de kosten en de behandeltijd van je aanvraagformulier. Er is bij hen zelfs een complete handleiding eta aanvragen te vinden, zodat je zeker weet dat je alles op de juiste manier afhandelt. En dat is natuurlijk wel belangrijk, het zou immers zonde zijn als jouw aanvraag geweigerd wordt vanwege een foutje dat jij in het formulier gemaakt hebt. Ben jij van plan om binnenkort Canada te bezoeken voor een vakantie, een familiebezoek of voor je werk? Ga dan vandaag nog naar de website eta-aanvragen.nl, lees hier de nodige informatie door en dien zo snel mogelijk je visumverzoek online in!

Reageren is niet mogelijk