Dankzij gestalttherapie leert u meer over uzelf

Zit u vast in uw leven? Komt u er niet helemaal meer uit en wilt u weten waar nu eigenlijk de kern van het probleem ligt? Soms is het heel simpel: u werkt te hard omdat u het idee hebt dat men meer van u vraagt dan u kunt geven. Een burn-out en zelfs een depressie liggen op de loer. U raakt het contact met de realiteit een beetje kwijt. U hebt misschien erg veel last van onbestemde angsten. Dankzij gestalttherapie komt u in aanraking met die angsten en dan zult u merken dat angst en stress enkel negatieve invloeden zijn. Dat weet u natuurlijk ook wel, maar soms zit men zo vast in een rol, in een vicieuze cirkel, dat enkel een vorm van therapie hier verbetering en inzicht aan kan geven. En dat is waar praktijkakkerwinde om de hoek komt kijken. Want in Zevenwouden staat een bijzondere therapeut ook voor u klaar om u te helpen. Ze zal goed naar u luisteren en daarmee is een eerste belangrijke stap al gezet. Want wordt er eigenlijk voldoende naar u geluisterd? En luistert u eigenlijk wel naar uw lichaam, geest en de omgeving? Communicatie is op diverse niveaus zo belangrijk terwijl we er regelmatig nauwelijks aandacht aan schenken. Wanneer hebt u voor het laatst een serieus en ernstig gesprek gehad? En luisterde u eigenlijk wel goed naar de ander, ook al is het uw eigen partner? Dankzij gestalttherapie krijgt u in ieder geval veel inzicht in het heden, in het nu. En dat betekent dat u wordt blootgesteld aan angsten en andere problemen waarvoor u zich tot dusver hebt afgesloten. Dat is wellicht spannend maar op de langere termijn zuiver louterend.

Ook de omgeving speelt een centrale rol bij gestalttherapie

In principe is gestalttherapie een alternatieve vorm van psychotherapie en dergelijke. U kunt het beschouwen als een aanvulling op dergelijke therapievormen en kan absoluut het verschil maken bij problemen waar u al tijden mee kampt. Maar niet alleen maar mensen met psychische problemen hebben baat bij gestalttherapie. Het is voor iedereen geschikt. Voor mensen die meer uit het leven willen halen. Gestalttherapie is dan ook een vroege voorloper op het zeer populaire “mindfulness” en is hier zeker mee te vergelijken. Want ook bij gestalttherapie trachten we om de verstoring die is veroorzaakt in uw leven te herstellen aan de hand van zelfontwikkeling. U leert om u te focussen op dingen om u heen en in u. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor uw denken, uw doen en uw laten. En hiermee leert u om het contact met uzelf en uw omgeving te herstellen. Dat brengt een heel banaal maar niet minstens zo belangrijke eigenschap met zich: u geniet weer van het leven! En dat kan aldus voor velen geen kwaad. Toch zullen doorgaans mensen met een klacht contact opnemen met de therapeut. Klachten zoals:

  • Een onverwerkt rouwproces,
  • Depressie,
  • Een burn-out hebben of overspannen zijn,
  • Maar ook relatieklachten en zelfs identiteitsstoornissen kunnen worden verholpen met gestalttherapie.

Waar wacht u nog op? Maak vandaag nog een afspraak

Ziet u gestalttherapie wel zitten? Dan moet u echt even op de website kijken. Laat u inspireren door de werkwijze en neem eens contact met haar op voor een intakegesprek. U vindt online haar contactgegevens. Schroom niet om in de mail uw prangende vragen te stellen, u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie. We bespreken allereerst uw klachten en kunnen aan de hand van deze gegevens inschatten hoelang gestalttherapie nodig zal zijn. Het is vervolgens aan u om u hieraan over te geven. Het gaat u erg veel opleveren.

Reageren is niet mogelijk