De zakelijke auto lease

Het leasen van een auto is tegenwoordig een van de populairste manieren om een auto voor de deur te hebben staan. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, kan je dit uiteenlopende voordelen opleveren. Niet alleen heb je een zeer betrouwbare en eenvoudige manier om naar al je afspraken en evenementen toe te gaan, maar je kunt de kosten vaak ook aftrekken van de belasting die je moet betalen en dit maakt het allemaal dus nog voordeliger. Er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je als zakelijke klant een auto lease aan kunt gaan.

  • Full lease
  • Netto lease
  • Short lease
  • Financial lease

De keuze die jij op dit gebied maakt, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld voor hoe lang je de auto lease aan wilt gaan en of je er interesse in hebt om de auto uiteindelijk over te nemen van de leasemaatschappij. Een netto auto lease is een goede optie als je zelf het onderhoud, de verzekering en de reparaties in de hand wilt houden. De financiering van de auto wordt in het contract dus gedekt. De meeste ondernemers zullen echter kiezen voor een full lease, waarbij je maandelijks een factuur krijgt en je voor de rest geen omkijken hebt naar de dingen die bij de auto kunnen komen kijken. Het onderhoud wordt helemaal voor je geregeld. Het enige wat jij in deze situatie hoeft te doen is de auto langsbrengen en weer ophalen. Een compleet pakket dus!

Andere keuzes op het gebied van een auto lease

Veel bedrijven zullen kiezen voor een full of netto lease, omdat zij hier de meeste voordelen uit kunnen halen. De contracten die je hiervoor afsluit lopen voor een langere termijn. Je hebt hier zelf wel keuze in voor hoe lang het auto lease contract loopt, maar er zit vaak wel een minimum aan waar je je aan moet houden. Daarnaast staan er boetes tegenover als je het contract tussentijds onderbreekt. Iets waar je niet mee te maken wilt krijgen. Als beginnende ondernemer kan dit dan ook een minder prettige optie zijn. Je weet tenslotte niet hoe je bedrijf het zal gaan doen en of je wel iedere maand de kosten van de auto lease op kunt brengen. Voor deze ondernemers is de short lease een veel betere keuze. De tarieven hiervoor zijn iets hoger, maar bij Bennie Wilmink nog steeds scherp. Je zit daarnaast niet vast aan een contract en je kunt de auto lease dus zo kort of zo lang gebruiken als je zelf wilt zonder met de consequenties te maken te krijgen van contractbreuk. Je hebt de flexibiliteit van een huurauto, maar dan met de faciliteiten van een auto lease, aldus Bennie Wilmink!

Kies voor de financial auto lease

Er is dus ook nog een vierde optie waar je voor kunt kiezen: de financial auto lease. Bij de andere auto lease contracten lever je de auto aan het einde van de contractperiode weer in, maar niet bij de financial lease. Hierbij is het doel om de auto uiteindelijk over te nemen van de leasemaatschappij. Dit is een zeer voordelige manier van het aanschaffen van een auto. Aan het einde van het leasetermijn is de auto dus van jou, maar ondertussen kun je er al gewoon gebruik van maken en heb je dus ook de voordelen van het leasen van een auto. Veel zelfstandige ondernemers kiezen voor deze optie om op een fijne manier aan een auto te komen. Natuurlijk zijn er meerdere auto’s waar je voor kunt kiezen bij Bennie Wilmink. Dit is dus ook een hele goede optie.

Reageren is niet mogelijk