Een oplossing voor je probleem dankzij hypnotherapie in Breda

Als men een probleem heeft, dan gaat men vaak naar de dokter. Maar een dokter kan alleen helpen wanneer het probleem fysiek van aard is en ook een duidelijk fysieke oorzaak heeft in het lichaam. Mensen met mentale problemen worden doorgestuurd naar een psychiater. Maar die kijkt nog altijd vanuit een zeker wetenschappelijk paradigma naar de problemen. Deze vinden hun oorsprong in de hersenen en kunnen via medicatie worden aangepakt. Niet elke psychiater grijpt meteen een receptenboekje, maar het is wel onderdeel van deze discipline. Een psycholoog mag bijvoorbeeld geen recepten uitschrijven. Daar kun je dus vooral terecht om je problemen te bespreken en de onderliggende oorzaak te achterhalen. Vervolgens kun je via nieuwe inzichten en oefeningen iets proberen te doen aan het probleem. Soms werkt dat en soms is de verlichting van het probleem tijdelijk. Het is dan ook goed om gewoon eens te kijken of je nog meer opties hebt. Je hebt niets te verliezen en uiteindelijk kan een alternatieve methode ervoor zorgen dat je probleem beter of permanenter wordt aangepakt. Zo kun je naast de meer voor de hand liggende opties ook kiezen voor hypnotherapie in Breda bij Hypnose Praktijk. Deze therapie kun je naast psychiatrie en psychologie zetten, want ook hypnotherapie richt zich op de geest. Hypnotherapie in Breda licht misschien meer in het verlengde van de psychologie, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen. Het is dan ook een therapie die bedoeld is om bepaalde patronen, gedragingen of emoties te veranderen of te doorbreken. Vaak is deze methode effectiever, omdat er bij hypnotherapie in Breda direct aan de oorzaak van het probleem wordt gewerkt. Terwijl jij onder hypnose bent, zal de therapeut via suggestie inwerken op je geest. Daar waar je voor de sessie(s) dagelijks een drang voelde om op je nagels te bijten, is dat na de sessie(s) opeens niet meer het geval. De drang is simpelweg verdwenen. Dat is ook niet zo gek, want een dergelijke drang was er niet altijd. Deze is ontstaan en kan daarom ook weer verdwijnen. Net zoals je vroeger een afkeer had van spruitjes en die nu misschien met verlangen opschept. Verlangens zijn te leren en af te leren. En met hypnotherapie in Breda, gaat dat vaak vrij snel. Er zijn niet veel sessies nodig om bijvoorbeeld de suggestie van een virtuele maagband te plaatsen. Deze maagband zorgt er vervolgens voor dat je minder zin hebt in veel eten. Je zit immer al snel vol en dat maakt dat alle verlangens om nog meer op te scheppen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Alles wat je moet weten over hypnotherapie in Breda vind je op hypnose-praktijk.nl

Mocht je interesse hebben in hypnotherapie in Breda en wil je van te voren graag wat meer informatie, dan kun je terecht op de site van hypnose-praktijk.nl. Hier vind je in grote lijnen beschreven wat hypnotherapie in Breda inhoudt en je vindt op de site ook verschillende problemen waarbij deze therapie uitkomst kan bieden. Denk aan problemen als: 

  • Slaapproblemen
  • Tandenknarsen
  • Vliegangst

Neem contact op of maak een afspraak

Als je meer wilt weten, dan kun je contact opnemen. Maar je kunt uiteraard ook direct een afspraak maken voor een eerste consult.

Reageren is niet mogelijk