Hoe handig is een verhuisdoos na een verhuis?

De verhuisdag is voorbij (gefeliciteerd!). Maar de enorme stapels kartonnen dozen, verspreid over het nieuwe huis, herinneren je eraan dat het nog geen tijd is om te ontspannen. Volgens een ruwe schatting gebruik je gemiddeld 60 verhuisdozen per verhuis. Dus, ongeacht of je dat statistische nummer al dan niet hebt bereikt, je zult je zeker afvragen wat je met al die dozen moet doen, zodra je alles hebt uitgepakt. Maar wist je dat verhuisdozen altijd handig kunnen zijn? Terwijl je je afvraagt ​​wat je met al die verhuisdozen moet doen, weet dat de meest logische optie bestaat uit een verhuisdoos of 20 te bewaren. Niet omdat je eraan denkt om snel opnieuw te verhuizen, maar omdat ze goed van pas kunnen komen voor allerlei projecten. Dus, ontvouw de beste dozen die je nog hebt na het uitpakken en berg ze op tegen vocht en direct zonlicht. Een goede manier is om een verhuisdoos in een grote plastic zak te bewaren (vuilniszakken werken prima), om stof en mogelijke beestjes zoals termieten, kakkerlakken, spinnen, enz. weg te houden. Als ze goed zijn ingepakt, kun je ze op een droge plek bewaren. Een gebruikte verhuisdoos is ook ideaal als je dingen hebt die je niet gebruikt, en deze wilt opslaan. Wanneer je verhuisdozen gebruikt voor opslag, zorg er dan voor dat je alleen die kiest met minimale slijtage of schade van de recente verhuizing. Vul de doos met de items bedoeld voor opslag, label de verhuisdoos en breng ze naar de inloopkast, garage, zolder, kelder of een ander opslaggebied in je nieuwe huis.

Kan ik een verhuisdoos gebruiken voor DIY-projecten?

Absoluut! Je kunt een verhuisdoos bijvoorbeeld gebruiken als geschenkverpakking. Gebruikte kartonnen dozen zijn ook ideaal om vloeren te beschermen. Bijvoorbeeld wanneer je een kamer een nieuwe verfbeurt wilt geven, de olie van je auto moet vervangen of een andere klus moet klaren met vloeistoffen, die vlekken kunnen veroorzaken. Bovendien kan je van een verhuisdoos kartonnen rugjes maken om een kader, schilderijen, posters, foto’s en andere ingelijste dingen op te hangen. En als je net bent verhuisd naar een huis met een tuin en je hobby tuinieren is, dan kun je de veelzijdigheid en bruikbaarheid van verhuisdozen overbrengen naar je tuin. Je kunt karton gebruiken voor eenvoudige dingen, zoals bescherming voor je knieën als je in de tuin werkt. Je kunt van een verhuisdoos ook een recyclingbak maken voor compost. Maar het beste gebruik voor kartonnen dozen in de tuin is ze gebruiken als onkruidverdelgers. Plaats verhuisdozen over gebieden in de tuin waar veel onkruid groeit en bedek vervolgens de dozen met wat zand of enkele stenen, zodat ze niet kunnen wegwaaien. Wacht een week of zo tot het onkruid en hun zaden worden gedood als gevolg van de opgewekte hitte en de geblokkeerde zonneschijn. Er zijn oneindig veel dingen die je kunt doen met een verhuisdoos. Hieronder nog enkele ideetjes voor DIY-projecten met kinderen:

  • bouw een kartonnen fort of kasteel
  • maak een doolhof
  • knip een poppenkast uit een verhuisdoos of een speelhuisje

Kartonnen dozen kopen

Je kunt uiteraard tweedehands dozen gebruiken. Maar als de verhuisdoos bedoeld is om dingen in te pakken of iets te verzenden, dan kun je maar beter een nieuwe doos kopen. Slijtage en schade aan tweedehands dozen zijn niet de perfecte dozen om te gebruiken voor opslag of verzending. Geen idee waar je dozen moet kopen? Verhuisdozen.nl biedt kartonnen dozen van hoogwaardige kwaliteit voor verhuis, opslag en verzending aan de beste prijs. Bekijk het aanbod van dozen en toebehoren op verhuisdozen.nl. 

Reageren is niet mogelijk