Hoe om te gaan met burn out klachten

Hoe om te gaan met burn out klachtenSteeds meer mensen krijgen er mee te maken: een burn out. Een trend van de afgelopen jaren is dat ook heel veel twintigers last hebben van burn out klachten. Een burn out wordt veroorzaakt door opgebouwde stress en druk. De burn out klachten kunnen geleidelijk ontstaan of ineens toeslaan. Dit is heel vervelend, omdat je lichaam en je geest ineens niet meer willen doen wat jij gewend bent om te doen. Burn out klachten zijn onder andere:

  • Emotionele uitputting
  • Fysieke moeheid
  • Weinig weerstand
  • Pessimistisch denken
  • Minder investering in persoonlijke relaties
  • Een toename van ziekteverzuim en inefficiĆ«nter werken

Het komt erop neer dat je erg moe bent, veel in bed wilt liggen en weinig zin hebt om iets te ondernemen. Dit is erg vervelend als je een baan hebt of een studie volgt waar er bepaalde verwachtingen van jou zijn. Want je wilt eigenlijk alleen maar in je bed liggen en niet naar je werk of studie gaan. Als je burn out klachten hebt, is het goed om naar jouw huisarts te gaan. Hij of zij kan de diagnose van een burn out stellen. Hierdoor kan jouw verzekering de kosten dekken die komen kijken bij de behandeling van jouw burn out klachten. Daarnaast kan je met de diagnose tijd vrij nemen van je werk of studie om te hertellen. Vaak verwachten werkgevers dat je binnen enkele weken weer terug aan het werk bent. Maar soms kan het herstellen van de burn out klachten wel twee jaar in beslag nemen. Wees je hiervan bewust en gun jezelf de tijd om te herstellen. Het is belangrijk dat je rust neemt en een pauze van je drukke leven. Als je door blijft werken of studeren met jouw burn out klachten, zal het hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar erger worden. Je kan ervoor kiezen om van full-time naar part-time werken of studeren te gaan, en dat je de overige tijd in rust doorbrengt. Dit kan zeker helpen om jouw burn out klachten te verminderen.

Hoe behandel je jouw burn out klachten?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om jouw burn out klachten te verminderen. Omdat het zowel fysieke als mentale klachten heeft, moet naar beiden aspecten gekeken worden. Veel mensen gaan in therapie en nemen veel rust. Een van de behandelingen kan een Thaise massage therapie zijn. Deze massage wordt onder andere gegeven bij Thaimar, een Thaise yogamassage studio in Breda. Op hun website https://www.thaimar.nl/massage-therapie-breda/burnout-thaise-yogamassage-breda/ kan je lezen hoe de burn out klachten behandeld worden met een Thaise massage therapie. De Thaise massage zorgt voor diepe ontspanning en weet blokkades in het lichaam op te heffen, zodat je weer vrijer kan bewegen. Daarnaast helpt de massage om je spieren te stretchen, waardoor je meer energie in je lichaam krijgt. Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van jouw klachten en hoe snel deze verholpen kunnen worden. De massage helpt jou om weer in balans te komen, het geeft je lichaam ontspanning en je geest wordt gestimuleerd. Aan het einde van de behandeling moet je lichaam weer tot rust zijn gekomen en in balans zijn en voel je je vitaal en is je flexibiliteit toegenomen.

Waar kan je terecht voor een Thaise massage?

Voor een goede Thaise massage therapie kan je terecht bij Thaimar. Hier geeft Marco massages en hij is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die komen kijken bij een burn out. Zijn praktijk is gevestigd in Breda en op zijn website kan je zijn contactgegevens vinden om een intakegesprek aan te vragen. Een Thaise massage zal jou zeker helpen om je weer fit en vitaal te voelen.

Reageren is niet mogelijk