Hypotheekadvies Tilburg

Voor de financiering  van ons nieuwe huis waren wij op zoek naar hypotheekadvies in Tilburg. Via vrienden van ons zijn we toen terecht gekomen bij De Hypotheekshop. Op de website hypotheekshop.nl werden we al snel veel wijzer, maar we hadden vooral ook behoefte aan een persoonlijk gesprek en goed onafhankelijk advies. Het is immers niet een impuls aankoop wat je doet. Een huis koop je voor meerdere jaren en in ons geval met de intentie om er oud te worden.

Persoonlijk hypotheekadvies in Tilburg

Wij zijn al wat ouder en onze kinderen hebben het huis verlaten. Voor ons werd het tijd om na te denken over een kleinere woning die wat beter ingericht is op onze leeftijd en behoeften. We hoeven niet zo nodig nog veel ruimte te hebben en traplopen kan met de tijd ook minder worden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar iets gelijkvloers. Dat hebben we uiteindelijk ook gevonden, vandaar dat we opzoek waren naar hypotheekadvies in Tilburg. Er kwamen nogal wat vragen bij kijken zoals:

  • Kunnen we onze huidige hypotheek oversluiten
  • Is het slim om dat te doen
  • Wat voor maandlasten kunnen we verwachten
  • Hoe zit het met rentepercentages tegenwoordig

Dit en nog veel meer. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat, ook wanneer je besluit te stoppen met werken of onverwacht ziek wordt, het huis moet kunnen betalen. We willen niet tot onze nek in de schulden zitten op onze oude dag. Daarom hebben we een gesprek voor hypotheekadvies in Tilburg aangevraagd. Een alleraardigst gesprek overigens, met een zeer bekwame jongeman. In alle rust en met veel geduld hebben we onze vragen aan hem kunnen stellen. Uiteraard moest hij na ons eerste gesprek aan de slag om specifieke zaken die op ons van toepassing zijn uit te zoeken. Daarom is het zo fijn dat het hypotheekadvies in Tilburg niet uit slechts één of twee gesprekken bestaat. We voelde ons echt in goede handen. Er werd objectief meegedacht en geen moment hebben we het gevoel gehad dat een voorkeur werd doorgedrukt of dat er verborgen belangen waren waar we naartoe gestuurd werden in de gesprekken. En alles werd bekeken, onze huidige situatie natuurlijk en hoeveel spaargeld we hadden, maar ook of er overwaarde in ons huidige huis zat en hoeveel we van die hypotheek al hadden afgelost. Het begint met een grote vergaarbak van informatie en dan is het tijd om te bepalen welke mogelijkheden je hebt. Nou, dat was bij ons erg prettig. We hebben goed advies gekregen over de diverse geldverstrekkers, over het eventueel meefinancieren van bepaalde zaken. Zo hadden we in eerste instantie bedacht dat we de keuken zouden meefinancieren en als we geld over zouden houden, dat we naar nieuwe meubels zouden kijken. Tegenwoordig zit het allemaal anders in elkaar en dat werd bij het hypotheekadvies in Tilburg goed duidelijk. Mijn man en ik vonden het dan ook heel erg interessant allemaal. Dit was voor ons toch de eerste keer in vijfentwintig jaar dat we weer een huis kochten en dat is best spannend.

Bemiddeling en regelwerk

Uiteindelijk zijn we bij ons hypotheekadvies in Tilburg tot een beslissing gekomen welke hypotheekverstrekker voor ons huis ingeschakeld zou worden. Onze adviseur van De Hypotheekshop heeft toen alles in gang gezet. De hypotheekshop biedt naast hypotheekadvies in Tilburg ook nog eens de bemiddeling én al het regel- en papierwerk aan in het pakket. En dat is nog niet alles, want elk jaar checkt De Hypotheekshop onze hypotheek en verzekeringen die daarbij horen. Zo kunnen we besparen wanneer dat mogelijk is en komen we nooit voor verrassingen te staan. De Hypotheekshop was voor ons echt de beste partner die we konden treffen.

Reageren is niet mogelijk