Kleurinspiratie opdoen

Bij de inrichting van een woning zijn er veel factoren die bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat. Een erg belangrijke factor, is het gebruik van kleur. Het kan dan ook zeker geen kwaad om wat kleurinspiratie op te doen voordat je aan de slag gaat met het veranderen van jouw woning. Want als je alles eenmaal in een bepaalde tint geverfd hebt en je hebt een vloer gekozen die daar bij past, dan verander je natuurlijk niet zomaar alles even weer. En daarom is het zo belangrijk om eerst echt kleurinspiratie op te doen, zodat jij je een voorstelling kunt maken van hoe het er uit zou komen te zien. Je kunt wel gaan voor een kleurtint die je gewoon heel mooi vindt, maar hoe pakt dat uit als je een hele kamer in de kleur maakt? En is het wel verstandig om echt kleuren te gebruiken, of kun je beter kiezen voor wit of crème als basis en in de accessoires spelen met kleurtjes? Het zijn allemaal zaken die je van tevoren moet overwegen. Natuurlijk is het nooit zeker hoe iets in jouw woning uit zal pakken, maar door verschillende voorbeelden met kleurinspiratie te bekijken, kun je wel een redelijk goed beeld krijgen van hoe het eindresultaat zal worden. Zo voorkom je dat je kiest voor een kleurschema dat uiteindelijk niet bepaald ideaal is voor jouw huis.

Stijl- en kleurinspiratie

Bij het uitkiezen van kleuren, is het ook belangrijk om rekening te houden met wat voor stijl je wilt creëren. Als je op zoek gaat naar kleurinspiratie, is het daarom ook altijd verstandig om stijlinspiratie op te doen. Wil jij bijvoorbeeld graag jouw woning in Scandinavische sferen inrichten, dan is het goed om te weten dat je hierbij kiest voor kleurtinten als wit, maar dit combineert met hout en andere natuurlijke materialen. Ga jij voor een romantische stijl, dan houdt dit eigenlijk meteen in dat je zachte pasteltinten gaat gebruiken in het interieur. Kleurinspiratie staat dus eigenlijk nooit op zichzelf, het houdt altijd verband met de gehele stijl die je wilt creëren. Ga jij alles nieuw kopen, dan begin je natuurlijk helemaal blanco en kun je alle kanten op. Maar heb jij al bepaalde meubelstukken en wil je deze niet gaan verven, dan is het belangrijk om dit ook mee te nemen bij het uitkiezen van de kleuren voor jouw muren en vloeren. Met andere woorden, oriënteer je zeker goed, doe voldoende kleurinspiratie op en neem alle verschillende factoren die een rol kunnen spelen in overweging.

Online magazine voor inspiratie

Als je kleurinspiratie op wilt doen, dan kun je natuurlijk diverse woontijdschriften aanschaffen. Maar deze zijn vaak best prijzig en het kan zijn dat je er dan alsnog niets van je gading in kunt vinden. Een goede keus voor het opdoen van wooninspiratie, is het online woonmagazine Homease. Hier vind je heel veel voorbeelden op het gebied van kleurinspiratie, uiteraard altijd voorzien van vele foto’s, zodat jij je echt een goed beeld kunt vormen. Daarnaast bieden zij nog heel veel meer wooninspiratie, zoals:

  • het gebruik van leren meubels in je interieur
  • het belang van mooie binnendeuren
  • verschillende manieren om je slaapkamer in te richten
  • kleine ruimtes zo optimaal mogelijk benutten
  • verschillende woonstijlen met elkaar vergelijken

Het voordeel is dat je gewoon op die categorie kunt klikken waarvoor jij inspiratie zoekt en je zult meteen heel veel verschillende voorbeelden vinden. Je hoeft dus niet heel veel verschillende tijdschriften door te bladeren in de hoop dat er iets nuttigs in staat over bijvoorbeeld kleurinspiratie, maar je kunt bij Homease meteen dat gaan bekijken waarvoor jij inspiratie nodig hebt!

Reageren is niet mogelijk