Maak van ieder gesprek iets moois dankzij een gesprekstechnieken training

Helder kunnen communiceren is iets dat je moet leren, maar dit is uiteindelijk niets meer dan de basis en opent dus allerlei deuren naar nog meer mogelijkheden. Als je eenmaal in staat bent om helder en duidelijk te communiceren, dan kun je je communicatievaardigheden verder uitbouwen. Via tal van verschillende nuances, kun je dan ook van ieder gesprek iets moois of iets functioneels maken. Woorden zijn uiteindelijk niets anders dan gereedschap. Het is uiteindelijk de expert die in staat is om het maximale te bereiken met dat gereedschap. Dit is niet iets wat we pas recent hebben ontdekt. Een paar eeuwen voor Christus had Aristoteles al een boek geschreven over de verschillende manieren van overreden of overtuigen. In zijn retorica spreekt Aristotelis uitvoerig over het bespelen van de emoties, het opwekken van een bepaalde stemming in het publiek, het beïnvloeden van meningen en het verdedigen van een stelling ook als je weet dat deze onwaar is. Hier komt het hele idee van retoriek vandaan. Het concept van retoriek heeft tegenwoordig daarom ook een negatieve connotatie. Met retoriek bedoelen we vaak dat iemand holle woorden gebruikt, de waarheid omzeilt en puur bezig is met beïnvloeden en manipuleren. Wat meteen wel duidelijk is, is dat je heel veel kunt bereiken met de manier van communiceren. Dit kan goedschiks met de beste intenties, maar ook kwaadschiks waarbij je intenties wellicht wat minder zuiver zijn. Om dus het maximale uit elke gesprekssituatie te halen, heb je de juiste vaardigheden nodig. Daarom is het verstandig om een gesprekstechnieken training te volgen bij tijdwinst.com. Via deze gesprektechnieken cursus heb je het gereedschap in handen om je een weg te banen door elke gespreksituatie. Of je nou om opslag wilt vragen of als je iemand minder leuk nieuws moet vertellen, je hebt dan in ieder geval een houvast voor wat betreft de juiste gesprekstechnieken. Het is ook niet zo dat je per situatie altijd volledig andere technieken moet gebruiken. Veel van de manieren waarop we met elkaar praten zijn prima toepasbaar in verschillende contexten. Dus je komt al heel ver met een soort algemene kennis over gesprekstechnieken. Vaak is je intuïtie ook heel goed in staat om in te schatten hoe je een gesprek het beste aan kunt pakken, maar dan heb je nog altijd wel de juiste technieken nodig. Een gesprekstechnieken training kan jou hier dus bij helpen. Kijk daarom snel eens op de website van gesprekstechnieken.nl voor meer informatie over de gesprekstechnieken training. 

Meld je aan voor een gesprekstechnieken training

Op de site van gesprekstechnieken.nl vind je allerlei informatie over de gesprekstechnieken training waaronder ook informatie over de data waarop de cursussen plaatsvinden. Je kunt dan ook meteen zien of je je een plek hebt in je agenda voor het volgen van 1 van de cursussen. Een gesprekstechnieken training duurt maar 1 dag, dus je hoeft niet heel veel tijd vrij te maken/houden om deel te namen aan een gesprekstechnieken training.

De vaardigheden die je leert tijdens een training

Als je een training volgt bij tijdwinst.com, dan kun je nadien in ieder geval gebruik make van de volgende vaardigheden: 

  • Helder communiceren
  • Vragen stellen en luisteren
  • Beinvloeden

Reageren is niet mogelijk