Magnetisch krijtbord

Zou het niet echt ontzettend handig zijn om over een magnetisch krijtbord te beschikken? Veel mensen hebben in huis wel een magneetbord of ze hebben een schoolbord. De een is super handig om met magneten briefjes, foto’s en andere zaken op te hangen, terwijl de ander heel erg goed van pas komt als je snel even ergens een notitie van wilt maken. Wil je beide kunnen doen, dan zul je daar waarschijnlijk twee objecten voor in huis hebben. Maar wat nu als dit ook ineen kan? Met een magnetisch krijtbord kan dit! Je hebt dan een plek waar je met krijtjes snel even een boodschap voor iemand achter kunt laten, waar je een boodschappenlijstje op kunt schrijven of gewoon een leuke tekening kunt maken. Tegelijkertijd kun je er ook met goede magneten zaken aan ophangen. Bijvoorbeeld post waar je nog iets mee moet doen, een tekening van een van de kinderen of een leuke ansichtkaart die je toegestuurd hebt gekregen. Met andere woorden, deze twee-in-één oplossing is echt een uitkomst! Helemaal als je niet de ruimte hebt voor zowel een schoolbord als een magneetbord. Met een magnetisch krijtbord heb je het gewoon in een keer allebei!

Magnetisch krijtbord kopen of maken?

Wil jij een magnetisch krijtbord hebben, dan kun je deze natuurlijk gewoon kopen. Je zult even moeten zoeken, maar er zijn wel winkels die dit in hun assortiment hebben. Dan ben je meteen klaar en hoef je deze thuis alleen nog maar op te hangen. Heel gemakkelijk natuurlijk, maar er zit ook een minpuntje aan en dat is dat het soms lastig kan zijn om een maat te vinden die past bij de plek waar jij deze op wilt hangen. Vaak zijn ze net even te groot of te klein, waardoor ze niet goed tot hun recht komen. Je kunt daarom ook ervoor kiezen om zelf het magnetisch krijtbord te maken! De meeste mensen zullen wel weten dat er schoolbordverf te koop is, waarmee je in een handomdraai een beschrijfbaar oppervlak creëert. Wat echter veel minder bekend is, is dat er ook magneetverf te krijgen is. Hier zitten kleine ferro-metaaldeeltjes in die gemaakt zijn van een roestvrij materiaal. Als je met de kwast twee of drie lagen hiervan aanbrengt, zul je merken dat je magneten hier prima aan blijven zitten! En, doordat het roestvrij is, blijft het er goed uitzien! Zo kun je dus in een handomdraai je eigen magnetisch krijtbord creëren!

Koop je benodigdheden

Op wat voor oppervlak je dat doet, dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Je kunt voor een magnetisch krijtbord natuurlijk wat planken aan elkaar maken en hier zelf een bord van maken. Maar je kunt ook gewoon iets in je woning beschilderen met magneetverf en schoolbordverf. Denk dan aan:

  • een deel van een muur
  • een kastdeur
  • een deur in de keuken of bijvoorbeeld het toilet

Het maakt eigenlijk niet uit wat het oppervlak is, zolang het maar beschilderbaar is. Je brengt voor een magnetisch krijtbord eerst twee of drie lagen magneetverf aan en brengt hierover een laag schoolbordverf aan. Deze laatste is in verschillende kleuren verkrijgbaar, het hoeft echt niet per se zwart te zijn als een echt schoolbord! Alle verf die je nodig hebt, kun je eenvoudig vinden op magneetverfmagneten. Deze webshop biedt een ruime keus! Bestel je bij hen schoolbordverf, dan krijg je er altijd een setje krijtjes bij, zodat je meteen, als de verf droog is, aan het schrijven of tekenen kunt gaan! Wil jij ook je eigen magnetisch krijtbord op maat maken? Koop dan de materialen hiervoor bij magneetverfmagneten.nl!

Reageren is niet mogelijk