Organisatieadviesbureau

Vorig jaar stonden wij met ons bedrijf aan de vooravond van grote veranderingen en toen hebben wij ervoor gekozen een organisatieadviesbureau in te schakelen. Achteraf gezien denk ik dat we dit al veel vaker hadden kunnen doen, het heeft zijn meerwaarde echt bewezen aan ons! Veel mensen houden niet van verandering, ze houden graag vast aan het oude en alles wat anders moet roept al snel weerstand op. Hier waren wij ons vooraf al zeer van bewust en dat riep bij ons de vraag op hoe we dit proces dan het beste aan konden pakken. We wilden immers wel het nodige proces in gang zetten, maar tegelijkertijd wilden we ook iedereen daarin meekrijgen. We kwamen toen tot de conclusie dat het nuttig kon zijn om een organisatieadviesbureau hierbij in te schakelen en ik ben zeer blij dat we toen dat besluit genomen hebben. Het heeft ons zeker geholpen bij de transitie die we moesten maken en het proces is hierdoor veel soepeler verlopen dan we vooraf gedacht hadden. We waren van tevoren best wat bang over de reacties die er vanuit de rest van het bedrijf zouden komen en over het feit of we wel iedereen mee zouden kunnen krijgen in onze idee├źn. Het feit dat dit zo goed gelukt is, is wat mij betreft echt toe te schrijven aan het feit dat we een goed organisatieadviesbureau hierbij ingeschakeld hebben.

Organisatieadviesbureau Q-Consult Progress Partners

Wij hebben voor de transitie die ons te wachten stond het organisatieadviesbureau Q-Consult Progress Partners ingeschakeld en zoals hierboven al duidelijk werd hebben zij ons zeer goed geholpen. Zij vertelden ons dat het belangrijk was om iedereen in het proces mee te krijgen, om hen te laten zien waarom het belangrijk was en een ieder ook duidelijk te betrekken bij de veranderingen die op stapel stonden. Betrokkenheid is dus van belang. Het organisatieadviesbureau vertelde ons dat als mensen nut en noodzaak inzien van de voorgestelde veranderingen, dat er eigenlijk automatisch al de nodige beweging ontstaat. Je moet mensen dus enthousiast zien te krijgen en dan verloopt het hele veranderproces een heel stuk gemakkelijker. Het was voor ons duidelijk dat dit inderdaad zou werken, we hadden alleen nog wat hulp nodig bij het ontdekken van de manier waarop wij mensen enthousiast zouden kunnen krijgen. Het genoemde organisatieadviesbureau heeft ons hierin bijgestaan en dat heeft voor onze onderneming echt tot zeer goede resultaten geleid!

Meer dan verandermanagement

Wij hebben dit organisatieadviesbureau dus ingeschakeld om meer te weten te komen over verandermanagement, maar je kunt hen ook voor andere processen inschakelen. Je kunt dan denken aan:

  • procesoptimalisatie
  • procesbeheersing
  • teamcoaching
  • trainingen

Dit is slechts een selectie van de verschillende zaken waarvoor jij een beroep op hen kunt doen, een compleet overzicht vind je op qcpp. Het fijne aan Q-Consult Progress Partners is in onze ogen het feit dat zij kennis hebben van veel verschillende systemen. Er zijn immers diverse methoden om processen binnen organisaties zo goed mogelijk te laten verlopen en zij zijn op de hoogte van eigenlijk alle methodes die er in omloop zijn. Dit organisatieadviesbureau heeft kennis van onder meer Lean, Six Sigma, Agile en Scrum. Zo kunnen zij aan de hand van de methode die jullie gebruiken kijken naar de verbeteringen die jullie hierin nog kunnen aanbrengen, om zo de processen zo goed en effectief mogelijk in te richten. Dit kan niet alleen op het moment dat je voor een grote verandering staat, maar het kan eigenlijk heel goed op ieder moment. Je kunt immers altijd wel wat begeleiding gebruiken van een goed organisatieadviesbureau om alles beter te laten verlopen binnen jouw organisatie!

Reageren is niet mogelijk