Personeelsadministratie

Bij ieder bedrijf is het zo dat het bijhouden van een goede personeelsadministratie van groot belang is. Doe je dit niet, dan kunnen er al snel veel onduidelijkheden ontstaan en dit kan weer leiden tot problemen. Soms leidt dit enkel tot onduidelijkheden over bijvoorbeeld het aantal gewerkte uren, maar het kan ook leiden tot het uitbetalen van salaris op een verkeerd rekeningnummer of het sturen van post naar een verkeerd adres. Er zijn dus gegevens die je van ieder personeelslid moet hebben en daarvoor zet je dus een speciale personeelsadministratie op poten. Op die manier houd je overzicht en kun je op ieder gewenst moment alle nodige gegevens eenvoudig bekijken en verwerken. Als je een klein bedrijfje hebt, dan kun je vaak nog wel alles gewoon op papier of in een documentje op de computer bijhouden, maar op het moment dat je een grotere groep medewerkers hebt, dan is het toch wel verstandig om andere maatregelen te treffen. Wil je hierbij orde in de personeelsgegevens houden, dan is het een goed systeem van groot belang. Het is dan zeker verstandig om na te gaan welke zaken jij allemaal in de personeelsadministratie op wilt nemen en wat de handigste manier is om deze zaken te verwerken.

Gegevens voor personeelsadministratie

Als het gaat over personeelsadministratie, dan zijn er verschillende zaken die je hieronder kunt verstaan. Je kunt dan denken aan persoonlijke gegevens, maar ook aan contracten en beoordelingen. Wat je allemaal opslaat, dat is helemaal aan jou als eigenaar van het bedrijf. Wat in ieder geval wel belangrijk is, is dat je alles veilig opslaat, zodat anderen er niet bij kunnen komen en zodat je zeker weet dat je het niet kwijt kunt raken in geval van een computercrash. Wat ook belangrijk is in de personeelsadministratie, is dat je van iedereen dezelfde soort gegevens bijhoudt. Wat kun je nu allemaal bij gaan houden? Je kunt hierin bijvoorbeeld opslaan:

  • wat iemands adres, telefoonnummer en e-mailadres is
  • welk rekeningnummer er gebruikt moet worden voor het salaris
  • de manier en het moment waarop het salaris uitbetaald wordt
  • een kopie van het ondertekende contract en het soort contract dat een medewerker heeft
  • het aantal plus en minuren dat iemand heeft opgebouwd
  • de opbouw van vakantiedagen
  • verslagen van beoordelingsgesprekken

Al dit soort zaken zijn van belang voor het goed kunnen beheren van jouw bedrijf. Zorg daarom altijd voor een heldere en overzichtelijke personeelsadministratie!

Software van PersoneelsSysteem

Wat is nu een goede manier om je personeelsadministratie bij te houden? Zoals gezegd zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen, zoals een papieren dossier of documenten op de computer. Wil je het echter op een overzichtelijke, eenvoudige en veilige manier verwerken, dan is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van de software van PersoneelsSysteem. Groot voordeel hiervan is dat je iedere dag een actueel beeld hebt van alle gegevens. Bijvoorbeeld van het aantal overuren dat iemand gewerkt heeft of het aantal vakantiedagen dat hij of zij nog op kan nemen. Zo wordt de hele personeelsadministratie centraal bijgehouden en heb je altijd een kloppend overzicht beschikbaar. Alle uren kunnen automatisch verwerkt worden, maar je kunt ook handmatig wijzigingen aanbrengen, bijvoorbeeld op het moment dat je besluit overuren of vakantiedagen uit te betalen. Dit systeem biedt je dus de beste punten van automatisering en handmatig verwerken. Door de mogelijkheid documenten te koppelen, zoals beoordelingen, heb je alles van ieder personeelslid op één plek staan. Wel zo overzichtelijk! Wil jij jouw personeelsadministratie ook eenvoudiger en overzichtelijker maken, dan is het dus zeker een aanrader om hiervoor de software van PersoneelsSysteem te gaan gebruiken!

Reageren is niet mogelijk