Wat is payroll en wat kost het?

Wat is payroll en wat kost het? Payrolling, iets wat de laatste tijd steeds vaker voorkomt. Bij payrolling geeft een bedrijf eigenlijk de verantwoordelijkheid over zijn werkgeverschap af aan een payroll bedrijf. Het personeel is dus in dienst van de payroll onderneming. Het is een soort vorm van flexwerken. Deze overeenkomsten worden vaak afgesloten via een overeenkomst van opdracht. In dit artikel ga ik je meer vertellen over de voordelen van payrolling. Ook ga ik verschillende vragen over dit onderwerp, zoals bijvoorbeeld: wat kost payroll?

Wat zijn de voordelen van payroll?

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van payroll? Payroll is dus een vorm van flexwerken. Het wordt steeds vaker toegepast vanwege de flexibiliteit. Het is wel goed om onderscheid te maken tussen twee dingen, namelijk de formele werkgever en de materiële werkgever. De formele werkgever is het payroll bedrijf. Zij nemen alle zaken op zich rondom de salarisadministratie, loonuitebetaling en werkgeverslasten. Hieronder vallen ook alle wettelijke verplichtingen die een werkgever heeft. Denk hierbij aan doorbetalen bij ziekte, verzekeringen, ontslagen, pensioen en arbeidsongeschiktheid. De materiële werkgever is de persoon die het payroll bedrijf inschakeld. De werknemer werkt namelijk bij dit bedrijf. Hij verricht daar zijn werkzaamheden, van daar het woord materieel. Goed. Wat zijn nu de voordelen van het gebruiken van payroll:

  • Veel minder administratie
  • Minder risico als werkgever
  • Flexibiliteit
  • Correcte salarisbetaling voor werknemers
  • Zekerheid
  • Gelijk loon

De bovenste 3 punten zijn gunstig voor de werkgever. De werkgever heeft veel minder administratie. Als we straks gaan kijk naar wat een payroll kost is het ook handig om te weten dat het veel werk uit handen neemt. Neem dit dus mee in de afweging en kijk niet alleen naar de kosten. Payroll zorgt voor minder risico als werkgever, van tevoren is namelik duidelijk wat de loonkosten zijn. De werkgever draait niet op voor kosten van doorbetaling. Met flexibiliteit bedoel ik dat de materiële werkgever makkelijk de overeenkomst met het payroll bedrijf kan aflsuiten. De voordelen voor de werknemers spreken voor zich. De salaris betaling komt optijd, je wordt altijd doorbetaald bij ziekte en er is een gelijk loon, volgens de wet vastgelegd.

Wat kost een payroll?

Je bent een werkgever en hebt na het lezen interesse gekregen in een payroll. Maar wat kost een payroll eigenlijk? Vaak wordt er een omrekenfactor gebruikt van 1,50 tot 1,75. Deze factor wordt vermeningvuldigd met het brutoloon van de medewerker. Om een precies beeld te krijgen van wat een payroll kost is het handig om een instantie in te schakelen die hierin gespecialiseerd is. https://www.nlpayroll.nl is zo’n organisatie. Ze staan bekend als de goedkoopste payroll verstrekker. Dus als je jezelf afvraagt, wat kost een payroll, denk dan aan dit bedrijf. Op hun website is het erg eenvoudig om een offerte aan te vragen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je vrij snel een overzicht met de kosten, en wat het voor je oplevert. Ook staan er op hun website nog veel meer uitgebreide redenen om een payroll te nemen. Onder het kopje wat kost payroll kun je nog meer informatie vinden over de kosten. Neem eens een kijkje op de website!

Reageren is niet mogelijk