Wat te doen bij vast contract en ontslag

Als je geen vast contract hebt en bijvoorbeeld werkt op basis van een nuluren contract, dan heb je vaak vrij weinig macht in handen wanneer je wordt ontslagen. Nuluren contracten zijn vaak niet vaste contracten met een bepaalde termijn en je werkt dan ook vaak op tijdelijke basis. Als je langere tijd ergens werkt op basis van een nuluren contract, dan veranderen de zaken natuurlijk. Je zou dan zelfs een vast contract kunnen krijgen, maar ook dan kun je ontslagen worden. De vraag is dan wat je rechten zijn bij een vast contract en ontslag. Verder is het
altijd belangrijk om goed te kijken naar de afwikkeling van het ontslag. Je wilt immers na het ontslag wel gebruik kunnen maken van een WW-uitkering. Daarom doe je er goed aan om bij een vast contract en ontslag even contact op te nemen met het Juridisch Platform. Je kunt hier sowieso terecht voor gratis advies en je kunt ook een professional in dienst nemen die jou kan helpen om het ontslag op de juiste wijze af te handelen. Zo heb je misschien te maken met een vaststellingsovereenkomst. Deze heb je na het ontslag wellicht samen met je werkgever opgesteld. Het is echter wel van belang dat deze overeenkomst op de juiste wijze is opgesteld, zodat je er vervolgens ook daadwerkelijk iets mee kunt. Het zal jammer zijn als de formulering niet helemaal accuraat is of als er bepaalde onderdelen missen waardoor je vervolgens je WW-uitkering misloopt. Dit soort onvoorziene gevolgen wil je natuurlijk het liefst voorkomen en dus is het bij vast contract en ontslag verstandig om even langs het Juridisch Platform te gaan. Je hebt immers niks te verliezen en zeker alles te winnen als je kiest voor een bezoek aan het Juridisch Platform. Helemaal aangezien het eerste advies sowieso gratis is. Ook als je bij een vast contract en ontslag niet langer op goede voet verkeert met je werkgever, dan is het natuurlijk fijn om juridische hulp in te schakelen zodat je niet wordt benadeeld. Daarom doe je jezelf een groot plezier om bij vast contract en ontslag altijd even gebruik te maken van een Juridisch Platform. Al was het maar om jezelf te verzekeren dat je de juiste keuzes maakt en dat je bijvoorbeeld een correcte vaststellingsovereenkomst hebt opgesteld. Kijk voor meer informatie op de website van juridischplatform.nl.

Neem contact op met het Juridisch Platform bij vast contract en ontslag

Mocht je weten dat er ontslag dreigt en wil je van tevoren graag weten waar je aan toe bent en wat je mogelijkheden zijn, dan kun je het beste even contact opnemen met het Juridisch Platform. Dan kun je immers van tevoren al een plan opstellen met betrekking tot je handelswijze na het ontslag. Dit geldt voor alle soorten van ontslag zoals bijvoorbeeld een situatie met een vast contract en ontslag of wanneer je te maken hebt met een nuluren contract.

De kwaliteiten van het Juridisch Platform

Mocht je in zee gaan met het Juridisch Platform bij een vast contract en ontslag, dan kun je in ieder geval profiteren van de volgende kwaliteiten:

  • Betaalbaar
  • Experts
  • Ervaren

Reageren is niet mogelijk