Bent u opzoek naar een advocaat om vervangende toestemming te vragen aan de rechter?

Bent u opzoek naar een advocaat om vervangende toestemming te vragen aan de rechter? Kijk dan eens op de website van Vervangende Toestemming Zaken! Hier zult u alle informatie vinden welke u nodig heeft wanneer u een advocaat voor vervangende toestemming zoekt om vervangende toestemming aan te vragen bij de rechter. Er zijn vele redenen om een beroep te doen op het aanvragen, met behulp van een advocaat, van vervangende toestemming aan een rechter. Vervangende Toestemming Zaken legt uit dat deze zaken van toepassing zijn bij gezinnen met gescheiden ouders. Er is voor vele zaken, met betrekking tot beslissingen over het kind, toestemming nodig van beide ouders. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aanvragen van een identiteitsbewijs, verhuizen of van school veranderen. Wanneer jij een bepaalde beslissing wilt nemen met betrekking tot het kind, maar jouw ex-partner is het niet eens met jouw beslissing, kunt u met behulp van een advocaat vervangende toestemming vragen aan de rechter. Op deze manier kan jouw beslissing alsnog worden doorgevoerd.

Waarbij heb je een advocaat en vervangende toestemming door een rechter nodig?

Wanneer je besluit om niet langer het leven delen met de vader van jouw kinderen, resulteert dit in een scheiding. Echter, dit zorgt er niet voor dat jouw ex-partner het recht over diverse beslissingen, met betrekking tot de kinderen, kwijtraakt. Wil je een beslissing doorvoeren welke je partner niet zo ziet zitten? Dan heb je een advocaat en vervangende toestemming van de rechter nodig. Deze beslissingen met betrekking tot de kinderen kunnen uiteenlopend zijn. Voorbeelden waar advocaten van Vervangende Toestemming Zaken mee helpen zijn:

  • Verhuizing (binnen en buiten Nederland)
  • Aanvragen of verlengen van een identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart)
  • Vakantie met de kinderen
  • Medische behandeling van het kind
  • Inschrijving op een (andere) school of (ander) kinderdagverblijf
  • Erkenning van een kind
  • Wijziging van de naam van het kind

Ook kunnen de advocaten van Vervangende Toestemming Zaken u helpen, naast het aanvragen van vervangende toestemming, met toestemming vragen aan de rechter voor de verkoop van een gezamenlijke woning. 

Kosten voor een advocaat voor het vragen van vervangende toestemming aan de rechter

Onder een bepaald inkomen hoeft u niet te betalen voor het gebruik van een advocaat wanneer u vervangende toestemming wilt vragen aan een rechter. De advocaat wordt dan deels gefinancierd en gekozen door de overheid. Het deel dat u zelf moet betalen bedraagt advocaatkosten en griffiegeld. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Het uurtarief van de advocaten voor het vragen van vervangende toestemming aan een rechter bij Vervangende Toestemming Zaken bedraagt 170 euro per uur, exclusief btw en 6% kantoorkosten. Het is van tevoren mogelijk om een vaste prijs afspraak te maken met uw advocaat voor de aanvraag van vervangede toestemming aan een rechter. Naast de kosten van een advocaat moet u ook de kosten van het Juridisch Loket en de kosten van de Rechtbank (indien er een proces komt) in acht nemen. Voor meer informatie over de kosten met betrekking tot een advocaat voor het aanvragen van vervangende toestemming aan de rechter, verwijzen wij u door naam de website van Vervangende Toestemming Zaken. 

Reageren is niet mogelijk