Wat doet de zoutkamer in Alkmaar voor je gezondheid?

Er zijn diverse gezondheidsvoordelen aan de zoutkamer in Alkmaar, maar welke daarvan zijn nu eigenlijk het belangrijkst? Een bezoekje aan de haloclinic (ook wel halotherapie genoemd) heeft zijn voornaamste uitwerking op het functioneren van jouw luchtwegen. Het werkt effectief bij diverse aandoeningen aan de longen en luchtwegen, doordat de minuscule zoutdeeltjes die je inademt reinigend werken. Als gevolg daarvan verminderen ontstekingen, worden bacteriën vernietigd en wordt zelfs je afweersysteem weer optimaal. Hoe dat werkt? Nou, als volgt:

  • Je ademt heel droge lucht in waarin kleine zoutdeeltjes zijn opgelost
  • Dit zout bereikt zelfs de kleinste luchtwegen en longblaasjes
  • Daarna lost het op in de slijmvliezen en activeert de trilhaartjes van de longen
  • Het los slijm in de longen op waardoor je het makkelijk ophoest

Zouttherapie is dus oorspronkelijk echt bedoeld voor het reinigen van de longen, waarna mensen veel minder klachten aan het ademhalingsstelsel ervaren. De haloclinic (de zoutkamer in Alkmaar) is dan ook heel populair onder mensen met aandoeningen aan de longen of luchtwegen. Daarbij kun je denken aan astma, COPD, hooikoorts of longemfyseem, maar ook diverse allergieën en zelfs huidproblemen. Ondanks dat longgerelateerde klachten een van de voornaamste redenen zijn dat mensen de zoutkamer in Alkmaar bezoeken kan het verblijven in deze zoutkamer ook heel goed zijn voor de conditie van je huid. 

Met huidklachten naar de zoutkamer in Alkmaar

Zoals hierboven reeds beschreven kun je ook met diverse huidklachten terecht bij de zoutkamer in Alkmaar. Het is namelijk zo dat het medicinale zout wat jouw longen reinigt ook in aanraking komt met de huid. Daar doodt het de slechte bacteriën die jouw huidklachten veroorzaken, vermindert het de bijbehorende jeuk en ontsmet het eventuele opengekrabde of ontstoken plekjes. Daardoor wordt de huid een stuk rustiger en egaler, en kunnen jouw huidklachten zelfs volledig verdwijnen. Maar met welke huidklachten kun je eigenlijk bij de zoutkamer in Alkmaar terecht? Hierbij moet je vooral denken aan heftige acné, eczeem en psoriasis. Alledrie deze huidaandoeningen hebben veel baat bij geregelde ontsmetting en verzachten van de huid. Al na enkele keren in de zoutkamer te zijn verbleven ga je resultaten zien. Mits je er natuurlijk voor zorgt dat je niet zelf constant aan je huid loopt te peuteren, want zoals je waarschijnlijk al weet is het heel belangrijk dat je er met je vingers afblijft.

Hoe snel werkt halotherapie?

Je zult je waarschijnlijk afvragen hoe snel je de effecten merkt van jouw verblijf in de zoutkamer in Alkmaar. Daar is helaas niet zo eenduidig antwoord op te geven. Het ligt namelijk heel erg aan de ernst van jouw klacht, en in hoeverre de longen (of bijvoorbeeld de huid) ontstoken en onrustig zijn. Over het algemeen kun je echter stellen dat je na zo’n 3 á 4 behandelingen al merkt of het effect heeft. En in de meeste gevallen is dat zo. Niet alle klachten zullen volledig verdwijnen door te verblijven in de zoutkamer in Alkmaar, maar voor veel mensen worden hun klachten wel ineens stukken draaglijker. Ze hoesten minder, kunnen vrijer ademen en (in het geval van chronische huidklachten) ervaren veel minder jeuk en ontstoken plekjes. En dat is toch prettig als je bedenkt dat deze alternatieve geneeswijze geen enkele bijwerking heeft. Baat het niet dan schaadt het niet. Wanneer ga jij het proberen? 

https://www.haloclinic.nl/

Reageren is niet mogelijk