Berg je spullen veilig op in een goede kluis

Geld is waardevol, maar de waarde is tot stand gekomen door afspraken. Omdat we met zijn allen hebben afgesproken dat een briefje bijvoorbeeld 10 euro waard is, is het ook 10 euro waard. Inflatie laat zien dat die waarde betrekkelijk is. Door inflatie kun je met 10 euro soms opeens minder kopen. Door inflatie is het dus mogelijk dat je bijvoorbeeld 100 euro nodig hebt voor 1 brood. De waarde van geld is dus afhankelijk van de economie en ook het ‘geloof’ van de mensen. Stel je voor dat mensen opeens niet meer in de waarde van geld zouden geloven. Een briefje van 10 is dan niet meer waard dan een paar cent. Geld is dus waardevol, maar tegelijkertijd is het ook niet waardevol. Mocht je een briefje van 10 kwijtraken, dan lig je daar niet wakker van. Zeker niet als je van de verzekering 10 euro terug krijgt. Geld heeft ook geen sentimentele waarde. Mensen zetten hun geld dan ook het liefst op de bank. Daarnaast is alles nu digitaal, dus je betaalt eigenlijk altijd met je pasje. Maar je hebt ook dingen die wel waardevol zijn. Deze objecten zijn waardevol op een hele andere manier. Ze kunnen sentimentele waarde hebben. Een object kan ook waardevol zijn omdat het een uniek object is waar er maar 1 van is. Een dergelijk object wil je niet kwijtraken. Er zijn vele miljoenen briefjes van 10. Als je er 1 kwijtraakt, dan zijn er vele andere om het desbetreffende briefje te vervangen. Maar een horloge van je overgrootvader is een uniek object dat je niet kunt vervangen. Zulke objecten wil je goed beschermen. Daar kun je een kluis voor gebruiken. Een kluis is altijd fijn om te hebben. Je hebt allerlei objecten in je huis en sommige daarvan zijn heel kostbaar. Dus daar wil je goed op passen. Deze objecten kun je dan in een kluis plaatsen. Daar zijn ze veilig. Stel dat er inbrekers langskomen, dan stelen ze vast de tv en de juwelen die ze kunnen vinden en eventueel andere kostbare spullen. Maar de verzekering is er om de schade te herstellen. Een kostbaar object zoals een oud horloge of een andere familie erfstuk is niet te vervangen. De verzekering kan alleen een bedrag uitkeren, maar het horloge heb je daarmee niet terug. Dus als je dit horloge in een kluis opbergt, dan weet je zeker dat de inbrekers die in ieder geval niet kunnen stelen.

Bescherm je spullen tegen diefstal of brand met een geschikte kluis

Het zijn niet alleen dieven die je spullen bedreigen. Het kan zijn dat je ergens woont waar de kans op inbraak heel klein is. Tevens heb je verder ook weinig waardevolle spullen, dus dieven zullen je huis niet snel als doelwit bestempelen. Maar daarmee zijn je spullen niet per se veilig. Er kan bijvoorbeeld ook brand uitbreken. Je spullen worden dan ‘gestolen’ door de brand. Om te voorkomen dat je meest kostbare bezittingen ten prooi vallen aan de vlammen, kun je gebruik maken van een kluis. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een brandkast. Dergelijke brandwerende kluizen kunnen de hitte van de vlammen weerstaan. Dat betekent dat alle spullen in de kluis niet beschadigd raken. Het hele huis kan bij wijze van spreken afbranden, maar de kluis blijft intact.

Bestel de juiste kluizen via allesisveilig.nl

Of je je spullen wilt beschermen tegen diefstal of brand, je kunt altijd terecht op allesisveilig.nl. Via deze site kun je verschillende soorten kluizen bestellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

Reageren is niet mogelijk