Boekhouding uitbesteden

Wie een eigen onderneming heeft, die ontkomt er niet aan om ook zelf aan de slag te moeten met zaken als de administratie. Of je moet kiezen voor de boekhouding uitbesteden, dan heb je hier zelf nog maar weinig omkijken meer naar. Veel ondernemers zullen er niet echt bepaald op zitten te wachten om veel tijd kwijt te zijn aan administratieve werkzaamheden, dat is immers niet waarom zij voor zichzelf begonnen zijn. Je begint met ondernemen omdat je een passie hebt, voor een bepaald product of een bepaalde dienst. Niet omdat je zo graag zelf een bedrijfsadministratie wilt voeren. Zie jij dit niet zitten, dan kun je ook gewoon je boekhouding uitbesteden. Je hoeft dan niet helemaal zelf uit te zoeken wat je nu allemaal wel of niet bij moet houden en dat is wel zo prettig. Jij wilt gewoon je ding kunnen doen, gewoon aan de slag gaan met dat waarom je voor jezelf begonnen was. En dat is ook heel erg logisch. Het is dus dan ook niet vreemd om op zijn minst te overwegen of de boekhouding uitbesteden een goede idee is in jouw situatie.

Boekhouding uitbesteden is vaak aan te raden

Is de boekhouding uitbesteden nu een aanrader of niet? Als jij zelf veel kennis hebt van administratie of je vindt het niet erg om tijd te steken in uitzoeken hoe dit allemaal precies gedaan moet worden, dan kun je het natuurlijk prima zelf gaan doen. Maar in andere gevallen is uitbesteding echt een aanrader. Dat betekent dat jij meer tijd over houdt voor het doen van de zaken die echt tot de kern van jouw bedrijf horen. Een ander groot voordeel van de boekhouding uitbesteden is dat het voor professionals op dit gebied vaak maar even bijgaan is en zij weten bovendien heel veel over regels wat betreft aftrekposten en andere manieren om te besparen op bijvoorbeeld de hoeveelheid belasting die jij moet betalen. Doordat jij zelf minder tijd kwijt bent aan administratie, heb je meer tijd om geld te verdienen voor jouw bedrijf. En als je ook nog minder belasting hoeft te betalen, doordat er optimaal van de regels gebruik gemaakt wordt, dan kan er dus eigenlijk wel gesteld worden dat het je niet echt geld kost, maar dat de boekhouding uitbesteden aan professionals zichzelf uiteindelijk weer terugverdient. Het is dus zeker geen vreemd idee om hiervoor een professioneel bureau in te schakelen.

Actium administratie en belastingen

De boekhouding uitbesteden kan bij verschillende adminstratiekantoren, Actium is een zeer goede keus op dit gebied. Zij kunnen helpen met echt alle vormen van administratie die komen kijken bij het voeren van een eigen bedrijf. Je kunt dan denken aan:

  • jaarrekening
  • lopende bedrijfsadministratie
  • personeelsadministratie
  • belastingaangiftes

Een groot voordeel van Actium is dat je bij hen niet verplicht bent om alles aan hen over te dragen, je kunt zelf bepalen wat je wel of niet aan hen wilt overdragen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alles aan hen uit te besteden, maar je kunt ook slechts een deel van de boekhouding uitbesteden. Of je doet zoveel mogelijk alles zelf en gebruikt hen meer als een controle van jouw administratie. De keus is echt helemaal aan jou. Wat belangrijk is om aan te denken, is dat jij zelf wel altijd verantwoordelijk blijft voor jouw bedrijfsadministratie. Dit in de zin dat als er iets niet klopt en de belastingdienst komt hierachter, dan ben jij daarvoor verantwoordelijk. Daarom is het verstandig om ook als je alles uitbesteedt, het toch goed na te lezen en je te laten informeren. Bij Actium doen ze dit graag als jij je boekhouding uitbesteden gaat bij hen. lees meer op Actium Administratie Belastingen Administratiekantoor

Reageren is niet mogelijk