Hoe kun je zelf drank stoken?

Je wilt aan de slag met zelf drank stoken? Een super vet idee! Drank kopen in de winkel is natuurlijk lekker en heel erg makkelijk, maar hoe tof is het om iets te kunnen serveren op een feestje dat je zelf gestookt hebt?! Dit denken meer mensen, en daarom is de webshop drankstoken.nl zo’n succes. Daar kun je namelijk de benodigdheden bestellen om zelf drank te stoken, en als je deze eenmaal in huis hebt is het helemaal niet zo moeilijk meer. Zelf alcoholische drank maken is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Overal op internet vind je websites vol met tips en uitleg, over alle soorten drank die je maar kunt bedenken. Bovendien is het tegenwoordig met behulp van datzelfde internet helemaal niet moeilijk meer om aan de juiste ingrediënten te komen voor hetgeen je wilt gaan brouwen. Doe eens een poging en geniet vervolgens van je eigen biertje, helemaal zelf gebrouwen, dat wil toch iedereen? 

Wat heb je nodig voor drank stoken?

Om aan de slag te gaan met je eigen drank stoken heb je een aantal zaken nodig. Het team achter drankstoken.nl kan je hier prima advies in geven, maar google weet ook al een hele hoop. Om te beginnen heb je een ketel nodig. Hierbij heb je de keuze uit verschillende typen ketels, afhankelijk van het soort drank dat je wilt stoken. drankstoken.nl heeft de volgende ketels op voorraad:

  • Standaard distilleerketels (geschikt voor de meeste typen drank).
  • Speciale moonshine ketels (voor het brouwen van je eigen moonshine).
  • Speciale whiskeyketels (om je eigen, unieke whiskey mee te maken).

Afhankelijk van het type drank dat je wilt stoken kies je dus voor één van bovenstaande opties. Vrijwel de meeste mensen kiezen uiteraard voor de eerste optie – de standaard distilleerketel – want de meesten beginnen allereerst met het brouwen van bier. Dit is namelijk lang niet zo’n ingewikkeld proces en als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je beginnen met het maken van sterkere drank. Als je een ketel hebt kun je beginnen met drank stoken. Je hebt natuurlijk ingrediënten nodig, afhankelijk van wat je wilt gaan stoken, maar er zijn ook een aantal andere dingen handig om aan te schaffen, namelijk een alcoholmeter, turbogist, een elektrisch kookplaatje en speciale koper reinigingsdoekjes.

Online een distilleerketel bestellen

Bij drankstoken.nl kun je die mooie distilleerketel bestellen die je kunt gebruiken om zelf je eigen drank te stoken. Het zijn allemaal koperen distilleerketels. Dit is belangrijk omdat het materiaal ervan de smaak van de uiteindelijke drank beïnvloedt. Koper heeft bewezen voor een neutrale smaak te zorgen. Je moet dit materiaal echter wel goed schoonmaken, anders wordt de smaak van je biertje of wijntje wellicht anders dan verwacht. Daarvoor bestel je speciale koper reinigingsdoekjes. Je wilt namelijk niet met een standaard schoonmaakmiddel aan de slag, koper is erg gevoelig voor verkleuring en dit wil je natuurlijk voorkomen. Als je een distilleerketel hebt aangeschaft voor het zelf drank stoken wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, dus besparen op speciale koper reinigingsdoekjes moet je echt niet doen. Succes met het brouwen van je eigen biertje, het is niet zo moeilijk als het lijkt!

Reageren is niet mogelijk