Voor het eerst een huis verkopen

We hebben lange tijd in de buurt van Zwolle gewoond. Naar alle tevredenheid hoor, een leuke buurt en een prima huis. Toen ons laatste kind het huis uitging, zijn mijn vrouw en ik met elkaar gaan praten over de mogelijkheden. Uiteraard konden we blijven wonen in de buurt van Zwolle, maar dan moesten we wel ons huis verkopen. Het huis dat we hadden, hadden we namelijk gekocht met het oog op de uitbreiding van het gezin. Het was een kast van een huis met veel kamers. Maar die hadden we dus niet meer nodig. Het huis was veel te groot geworden voor ons. We besloten op zoek te gaan naar een huis in het noorden van Nederland, dichterbij de natuur. We vonden een prachtig huis ten noorden van Groningen dat alles had wat wij wilden. Nu moesten we alleen nog ons huis verkopen. Ik ging online op zoek naar informatie en kwam er al snel achter dat dit geen optie was. Alle websites spraken elkaar tegen. Ik wist op een gegeven moment niet eens meer of we het huis verkopen wilden met of zonder een makelaar. Een compleet drama, want ik heb graag de touwtjes in handen wanneer het gaat om grote beslissingen.

Hulp bij een huis verkopen

Ik kwam er al snel achter dat een huis verkopen een personeel traject is:

  • Wat verkoop je en waarom?
  • Hoeveel haast heb je echt?
  • Wat is de vraagprijs en wat moet je er echt voor hebben?

Dat zijn slechts drie van de vele punten die belangrijk zijn bij een huis verkopen. In ons geval hadden we geen haast want we hadden het geld voor het huis ten noorden van Groningen. We wilden een huis verkopen dat populair was op dat moment en we wilden minimaal de marktwaarde ervoor krijgen. Ik kwam er al snel achter dat je dan hulp nodig hebt en die vond ik bij Huis Verkopen Makelaar (https://www.huisverkopenmakelaar.nl/). Daar vond ik alle informatie en hulp die ik nodig had om een eigen plan op te stellen zodat ik weer precies wist wat er speelde en wat de volgende stap was. Ons huis verkopen was op zich overigens geen moeilijke klus. Er waren direct tientallen mensen die ons huis wilden bekijken en we kregen al snel een aantal leuke biedingen binnen. Nadat er wat mensen over elkaar geboden hadden, besloten we om het stel te kiezen waar we het meest mee hadden. Zo waren we snel van ons huis af en konden we direct beginnen met de verhuizing zelf.

Een jaar later in Groningen

Een jaar later wonen we in de provincie Groningen, weten we alles te vinden en zijn we bijzonder blij met de keuze die we gemaakt hebben. We hebben meer ruimte rond ons huis en hebben tegelijkertijd een huis dat zelf veel kleiner is. Groter hebben we ook niet nodig: de enige plek waar vaak veel mensen zijn, dat is de keuken. Die hebben we uitgebreid zodat alle kinderen op zondag mee kunnen eten. Zo ver ligt onze nieuwe woning immers niet van Zwolle af (als je ├ęcht wilt komen dan!). Vooral het kleinere huis bevalt ons erg goed. We zijn elkaar niet constant kwijt, we hebben veel minder schoon te maken en daardoor kunnen we veel buiten zijn. Zo ben ik onlangs begonnen met vissen en heeft mijn vrouw een moestuin aangelegd waar we nu onze eigen groenten in verbouwen. Die mogelijkheden hadden we nooit gehad wanneer we in Zwolle waren blijven wonen, dus voor ons was het de stap van ons leven!

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk