Top redenen voor het bezoeken van een seksuoloog

Slechts een paar jaar geleden was het bezoeken van een seksuoloog een groot taboe. Mensen zouden zich nooit comfortabel voelen om hun intieme momenten te delen. De laatste tijd, naarmate maatschappijen vergevorderd zijn, beginnen mensen zich geleidelijk aan beter te voelen over dergelijke kwesties. Seksuologen beweren nu meer klanten te hebben dan ooit tevoren. Stressvolle competitieve levens, botsingen met het ego en individualistisch denken vernietigen het vermogen van koppels om in hoge mate van intimiteit te genieten. In het algemeen is er daarom vandaag meer behoefte aan deskundige hulp. Seks is sterk verbonden met onze fysieke, emotionele en psychosociale gezondheid en bepaalt in belangrijke mate onze relaties en geluk. Voor velen is seks het meest opwindende deel van een relatie en geeft het enorm veel plezier en tevredenheid. Voor dergelijke koppels is het een pijler van kracht als ze vertrouwen in hun relatie hebben dankzij een goed seksleven. Helaas klopt dit niet voor heel wat andere koppels. Velen worstelen om antwoorden op hun problemen te vinden. Anderen hebben het moeilijk met mislukte relaties en slagen er niet in van de daad zelf te genieten. Menselijke relaties zijn vrij complex en seks is een onmisbaar onderdeel ervan. Het begrijpen en aanpakken van seksuele problemen vereist veel gevoel en geduld. Een expert zoals een seksuoloog kan koppels helpen om de oorzaken voor hun ontevredenheid te onderzoeken en interventies plannen om de vonk opnieuw te laten overslaan.

Wat doet een seksuoloog precies?

Er zijn nogal wat fysiologische redenen die problemen rond seks verklaren. Veel van die problemen kunnen worden behandeld met medische tussenkomst, maar de meeste zijn van psychologische aard en vereisen de hulp van een seksuoloog. Bijvoorbeeld, de grootte van de penis, wat een grote zorg voor veel mannen is. Een kleine penis kan het zelfvertrouwen van een man beïnvloeden, waardoor hij angstig en nerveus wordt en waardoor zijn prestaties drastisch worden beïnvloed. Een arts kan geneesmiddelen en een hormonale behandeling adviseren en een seksuoloog kan de patiënt helpen om meer vertrouwen te winnen. Ook het verlies van een erectie of het vermogen om een ​​erectie te behouden kan ernstige stress bij mannen veroorzaken. Een erectiestoornis is in de meeste gevallen te genezen. Een seksuoloog kan de patiënt helpen zijn seksleven naar normaal te herstellen. Pijn en ongemak tijdens of na de geslachtsgemeenschap, kan de ervaring traumatisch maken. Pijnlijke gemeenschap wordt veroorzaakt door vele redenen, waaronder infecties, laesies, zweren of uitdroging. Het is zeer belangrijk om een ​​arts te raadplegen en jezelf te laten behandelen voor infecties. Afgezien hiervan kan het verlies van interesse in seks, angsten of remmingen veroorzaken, wat een obstakel kan vormen voor het bereiken van echtelijke gelukzaligheid. Een seksuoloog behandelt problemen rond relaties en intimiteit en biedt begeleiding, zodat je het beste in jouw relatie kunt bereiken.

Een beter ‘happy ending’ voor vrouwen

Als je een seksuoloog als vriend of vriendin had, zou je waarschijnlijk een aantal interessante vragen voor hem of haar hebben. Maar als dit niet het geval is en je hebt ook niet toevallig een seksfeestje in je vriendengroep om jouw vragen kwijt te raken, dan kun je terecht bij Andrea in haar praktijk Oh my Goddess. Andrea is gespecialiseerd en opgeleid om het seksleven van vrouwen te transformeren. Naast tal van andere opleidingen, volgde ze ook een opleiding Certified Love, Sex & Relationship Coach aan het Tantric Institute of Integrated Sexuality. Meld je aan via www.ohmygoddess.nl en ontvang een gratis gids voor beginners met:

  • Verbinding maken tussen jezelf en je intieme delen
  • Verhoog je genot
  • Je zintuigen prikkelen in het dagelijks leven
  • Het ontwaken van de verbinding tussen jezelf en je bekken

Reageren is niet mogelijk