Waarborg de veiligheid van je personeel via een Nieaf-Smitt SafetyPAT 3410 apparatentester

meetwinkel - Safetypat

Op de werkvloer is het belangrijk dat alle apparaten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Je wilt immers niet de put moeten dempen nadat het kalf verdronken is. Goede voorzorgsmaatregelen zijn dus van wezenlijk belang. Overal waar je te maken hebt met personeel zijn de veiligheidsvoorschriften enorm belangrijk. Ten eerste moeten de mensen op de werkvloer zich houden aan de regels, maar ook de apparaten moeten voldoen aan de NEN 3140 norm. Je kunt apparaten echter niet vragen om zich aan een norm te houden. Het zijn immers machines. Wat je wel kunt doen is alle apparaten geregeld testen. Op deze manier weet je vrijwel zeker dat het veilig is op de werkvloer. Ongelukken kunnen natuurlijk altijd nog gebeuren, maar als je de apparaten geregeld test, dan is de kans dat deze ongelukken worden veroorzaakt door de apparaten is erg. Als je een apparaat wilt testen, dan is er een hele waslijst aan punten waar je op moet testen. Als je dat allemaal één voor één wilt gaan doen, dan ben je per apparaat minimaal een uur bezig. Dat kost natuurlijk veel te veel tijd. Daarom kun je beter gebruik maken van een zogenaamde SafetyPAT. Met deze tester kun je verschillende apparaten testen. Het mooie aan de SafetyPAT is dat deze gelijk alle punten van de NEN 3140 norm bij langs gaat. Een ander voordeel is dat je de resultaten direct via de SafetyPAT kunt aflezen. Het duurt vaak wel even voordat alle resultaten zijn verzameld, maar dat gaat allemaal automatisch via de SafetyPAT. Jij kunt ondertussen dus gewoon verder gaan met andere werkzaamheden. Zoals gezegd bevat de NEN 3140 norm een hele waslijst aan eisen, maar met een SafetyPAT is dat geen enkel probleem. Het apparaat in kwestie wordt nagekeken en alle punten worden als het ware afgevinkt. Nadat de SafetyPAT klaar is, kun je direct zien in hoeverre het apparaat voldoet aan de NEN 3140 norm.

Waar kan ik voordelig een SafetyPAT kopen?

Als je op zoek bent naar een apparatentester, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van meetwinkel.nl. Op deze website vind je alles op het gebied van meetapparatuur waaronder dus ook apparatentesters. Een goede optie is de Nieaf-Smitt SafetyPAT. Dit is een betrouwbaar apparaat en is niet duur. Natuurlijk heb je ook andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende apparatentesters:

  • Metrel SigmaGT
  • Nieaf-Smitt EasyPAT
  • Nieaf-Smitt MultiPAT
  • Metrel DeltaGT
  • Metrel GammaGT

De prijzen van al deze apparatentesters kunnen erg variëren. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de goedkopere apparatentesters vaak niet alle items op de checklist van de 3140 norm testen. Dat is echter ook niet altijd nodig, dus kijk altijd goed wat je wilt testen en welk apparaat je daar voor nodig hebt. Weet je zelf niet precies wat voor soort apparaat jij nodig hebt, dan kun je altijd even contact opnemen met één van de medewerkers medewerkers van de klantenservice van meetwinkel.nl. Hij of zij kan je dan voorzien van advies en kan je eventueel helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bestellen doe je snel en eenvoudig via de website

Mocht je een SafetyPAT of een ander meetinstrument willen bestellen, dan kun je dat direct doen via de website. Je hoeft je woning of je bedrijf dus niet te verlaten. Het enige wat je moet doen is een het product selecteren dat je wilt bestellen en deze toevoegen aan de winkelwagen. Vervolgens kun je de bestelling direct afronden door online te betalen via iDEAL of creditcard.

Reageren is niet mogelijk