Dunne film panelen? Of toch een ander type zonnepaneel?

Er zijn vele zonnepanelen op de markt. Ten eerste zijn er diverse aanbieders, dus producenten van zonnepanelen. En in de tweede plaats is de techniek verschillen. Zo zijn er monokristallijn zonnepanelen en polykristallijn zonnepanelen. In deze tekst willen we het graag hebben over een derde techniek: dunne film zonnepanelen. Wij van bongosolar.nl kunnen u aan alle drie de technieken helpen. Het is aan u om uit te zoeken of u meer baat hebt bij de kristallijnen varianten of de dunne film variant. Uiteraard helpen wij u graag met het uitzoeken van de techniek die u het meeste rendement oplevert. Elke techniek heeft zo zijn voor- en nadelen. Het grote nadeel van dunne film is dat het rendement per vierkante meter oppervlak iets lager ligt. Maar het is wel een stuk goedkoper. Als u bijvoorbeeld besluit om meer vierkante meter van uw dak te gebruiken voor dunne film panelen, dan merkt u er niets van terwijl uw aanvankelijke investering net zo duur was. Waarom kiest niet iedereen voor dunne film? Omdat ze bijvoorbeeld in gebieden wonen waar de zonsterkte niet afdoende is. Of omdat ze simpelweg een klein dak hebben en het niet helemaal willen bekleden met zonnepanelen. U ziet dat er bij het uitzoeken van de juiste techniek nog heel wat bij komt kijken. Neemt u daarom eens contact met BonGo Solar op.

We kunnen u alles vertellen over dunne film

In de vorige alinea hebben we het nadeel van dunne film besproken. Want zijn dan de voordelen? Die hebben we kort samengevat in het volgende lijstje:

Als u besluit om zonnepanelen te kopen dan betekent het dat uw dak moet worden aangepast. Enkel zonnepanelen kopen is dan ook niet genoeg. U bestelt bij ons pakketten die we op maat kunnen samenstellen. Het is afhankelijk van uw energieverbruik en de grootte van uw dak hoeveel panelen u nodig hebt. We komen graag naar u toe om alles op te meten en om u de verschillen tussen de diverse modellen uit te leggen. We hebben tevens een testopstellling op ons dak in Apeldoorn die u kunt bekijken.

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek? Maak dan snel een afspraak

Bent u benieuwd hoeveel geld u kunt besparen als u voor dunne film panelen kiest? U kunt gebruik maken van de handige rekenhulp die u op onze website kunt vinden. Komt u er niet helemaal uit? Stel dan uw vragen aan een medewerker via de chatfunctie, bel ons even op of stuur een e-mail. U krijgt eerst een offerte zodat u rustig kunt overwegen of deze investering de moeite waard is. Reken er maar op dat uw energiekosten flink omlaag gaan. U kunt zelfs subsidie krijgen van de gemeente als u zonnepanelen laat installeren. En bij sommige energieleveranciers is het mogelijk om uw overtollige hoeveelheid opgewekte zonne-energie terug te sturen naar uw leverancier. U kunt daar geld voor krijgen dus tel uit uw winst! Niet alleen is het geld-technisch gezien te overwegen om zonnepanelen te kopen, u doet moeder Aarde er ook een groot plezier mee!

Reageren is niet mogelijk