Wat leer je tijdens een training feedback geven?

Heb jij een leidinggevende functie maar vind je het ontzettend lastig om mensen aan te spreken op dingen die ze verkeerd doen? Dan is een training feedback geven misschien iets voor jou, bijvoorbeeld via feedbackgeven.nl. Natuurlijk is deze training niet enkel ontwikkeld voor mensen in een leidinggevende functie, maar het zijn wel deze mensen die er extra veel aan hebben. Vaak is het zo dat mensen in deze functie worden aangenomen omdat ze ontzettend veel over het vakgebied weten en dat met liefde uitdragen. Leiding geven aan een groep mensen is echter iets anders dan simpelweg meer weten over het vakgebied, en dat is waar veel managers de mist in gaan. Ze zijn ineens verantwoordelijk voor het functioneren van een groep werknemers, en vinden het heel moeilijk om ze te sturen. Deze training feedback geven kan ze dan enorm helpen, want daar leer je precies hoe je dit soort gesprekken voert. Oftewel, hoe je mensen vertelt wat ze verkeerd doen, wat je opvalt aan hun gedrag of prestaties, etc. Dit heeft veelal te maken met de woorden die je kiest en de houding die je aanneemt. Het is makkelijk om iemand een rotgevoel te geven door de feedback in een vervelend jasje te verpakken, en eigenlijk is het veel moeilijker om mensen met een positief gevoel de deur uit te laten lopen. Je hebt immers net kritiek geuit op hun werk, dus waarom zouden ze? In de training feedback geven leer je dat zelfs als je iemand kritiek (oftewel: feedback) geeft je het op een opbouwende manier kunt doen. Het helpt ook als je eerst iets positiefs zegt, daarna wat beter kan, en weer eindigt met iets heel positiefs.

Training feedback geven voor prive-situaties

Misschien heb jij wel helemaal geen leidinggevende functie, maar vind je feedback geven en discussies voeren toch erg moeilijk. Dit komt heel vaak voor, en ook dan is deze training feedback geven echt iets voor jou. Je leert er namelijk niet specifiek hoe je met werknemers omgaat, maar met allerlei soorten mensen. Dit is heel prettig voor mensen die nerveus worden van discussies en het moeilijk vinden om hun eigen mening te uiten. Een training feedback geven gaat namelijk ook in op eventuele weerstand vanuit de andere partij, en hoe je daar het beste mee omgaat. Het kan je dus ook veel brengen als jij simpelweg in je privéleven last hebt van onzekerheid en angsten op het gebied van communicatie. Sterker nog, veel mensen zijn ontzettend bij deze cursus gebaat.

Wat leer je tijdens de training feedback geven?

Nu ben je natuurlijk benieuwd wat je tijdens deze training feedback geven allemaal leert. Als je je bij deze aanbieder inschrijft kun je onder andere de volgende technieken verwachten:

  • Hoe je een open en ge√Įnteresseerde houding aanneemt
  • Hoe je de juiste woorden kiest voor negatieve feedback
  • Hoe je je zelfverzekerder kunt voelen in gesprekken
  • Hoe je zelf duidelijker overkomt
  • Hoe je zelf beter met feedback omgaat

Er wordt natuurlijk ook gekeken naar hoe je zelf reageert op feedback, want dit is van grote invloed op hoe jij zelf feedback geeft aan andere mensen. Na de training zul je merken dat je daar veel beter toe in staat bent. 

Reageren is niet mogelijk