Wat maakt een voetbaltafel zo leuk?

Je denkt misschien als eerste aan kantine’s als je het woord voetbaltafel hoort, en het is ook een plek bij uitstek om er één neer te zetten, maar tegenwoordig zie je ze steeds meer in de privésfeer staan. Tafelvoetbal is namelijk iets dat werkelijk bijna iedereen leuk vind om te doen! Zowel man als vrouw, van jong tot oud, kunnen genieten van een potje tafelvoetbal. En doordat een voetbaltafel helemaal niet zo duur is, zie je ze steeds meer verschijnen in de garages of speelruimtes bij mensen thuis. Het is nu eenmaal een vrij gemakkelijk spelletje. Je hoeft het niet persé eerst te leren voordat je mee kunt doen met een potje tafelvoetbal, hoewel je meestal wel beter (en vooral behendiger) wordt als je het vaak speelt.  Maar over het algemeen kan iedereen meteen deelnemen aan een potje tafelvoetbal, ongeacht of je ervaring hebt in het spelen of niet. 

Tafelvoetbal op een echte voetbaltafel

Als je vaak tafelvoetbal speelt weet je dat het fijner is op een kwalitatief goede voetbaltafel. Je kunt deze speciale tafels namelijk in diverse prijsklasses krijgen, maar het is het fijnst als de tafel wat zwaarder is. Vooral wat fanatiekere spelers willen namelijk nog wel eens iets te enthousiast worden en met teveel kracht het balletje willen bewegen, waardoor de tafel in beweging komt. Dit is gewoon niet zo handig, want je wil dat hij op zn plek blijft staan. Hoe zwaarder de tafel is, hoe vaster hij op zn plek staat en hoe moeilijker het dus is om hem te verschuiven. Overigens staat een voetbaltafel vaak vaster op grove vloerbedekking dan op een hele gladde vloer, maar dit is op te lossen met rubberen dopjes, waardoor hij niet meer zo glijdt. Dat speelt een stuk prettiger. Overigens is dat helemaal niet aan de orde als je een kwalitatief goede voetbaltafel koopt, want deze zijn doorgaans zwaar genoeg. Het spelletje zelf behoeft niet veel uitleg. Je speelt met zn tweeën, drieën (twee tegen één) of vieren, en het doel is om het balletje aan jouw of jullie kant in de goal te schieten door gebruik te maken van de stangen met rijen poppetjes. Je kunt ermee schieten, de bal voorzichtig tussen de poppetjes in bewegen, of natuurlijk de bal blokkeren en zo tegenhouden als je tegenstander hem de verkeerde kant op schiet. Want je wil natuurlijk niet dat die scoort. Meestal spelen mensen tafelvoetbal tot een bepaald aantal punten. Elke keer als je scoort krijg je een punt, net als je tegenstander, en wie dan het eerste bijvoorbeeld 10 of 20 punten heeft, heeft gewonnen.

Het aanbod tafelvoetbal online

Als je besloten hebt een voetbaltafel aan te schaffen, of dat nu voor thuis of op je werk of vereniging is, bij https://www.voetbaltafel.nl vind je een groot aanbod voetbaltafels. Ze bieden ze aan in verschillende categorieën, namelijk:

  • Voetbaltafels voor op de zaak
  • Voetbaltafels voor thuisgebruik
  • Voetbaltafels speciaal voor kinderen (extra klein!)
  • Outdoor voetbaltafels. 

Welk doel je ook in gedachte hebt, bij voetbaltafel.nl vind je zeker de voetbaltafel die past bij jouw situatie. Bovendien heb je de keuze uit veel verschillende kleuren en designs. Misschien wil je voor thuis namelijk een heel vrolijk exemplaar, maar in de kantine van je werk een wat chiquere uitstraling. Beide opties vind je bij voetbaltafel.nl. Bovendien kun je ervoor kiezen om ze op locatie te laten monteren, waardoor je er helemaal geen omkijken naar hebt zodra hij binnen is, wat een service! Heb je dus zin in een potje tafelvoetbal met je familie of collega’s? Dan zou ik zeker even kijken in deze webshop!

Reageren is niet mogelijk