HSP training in Breda

HSP training in Breda. HSP staat voor Hoog Sensitieve Persoonlijkheid. Wat wil dat eigenlijk precies zeggen, hoog sensitief? Zoals de beschrijving al enigszins doet vermoeden, betekent hoog sensitief eigenlijk niets meer of minder dan extreme gevoeligheid. Dan heb ik het over gevoeligheid voor prikkels van iedere soort. Dat kunnen prikkels zijn vanuit de omgeving zoals geluiden, maar dat kan ook een energetische belasting zijn zoals negatieve energie die je opvangt vanuit je omgeving. Kinderen en volwassenen die hooggevoelig zijn vangen alles op, stemmingen, geluiden, geuren. Je kunt je wellicht voorstellen dat dergelijke scherpe zintuigen nogal eens overgestimuleerd raken of ‘overprikkeld’ zoals we dat tegenwoordig ook wel eens noemen. HSP training in Breda bij Liaroma, is de beste HSP training voor mensen die hoogsensitief zijn. Je leert namelijk tijdens een HSP training in Breda hoe je met de prachtige eigenschap om kunt leren gaan. Om leren gaan met jouw eigenschap van hooggevoeligheid is de eerste stap naar een beter leven waarin je jouw gevoeligheid kunt aanwenden als kracht en niet als zwakte. HSP training in Breda behandelt jouw gevoeligheid niet als een ziekte, want laten we voorop stellen dat HSP geen ziekte is maar een kracht, mits je er op de juiste manier mee omgaat. HSP training in Breda zal kijken naar de manieren waarop jij met een teveel aan prikkels kunt om leren gaan zodat je niet steeds uitgeput raakt en alles je snel te veel wordt.

HSP training in Breda; accepteer jezelf

Wat we veel zien, is dat mensen met HSP hun gevoeligheid als een grote last zien. Natuurlijk kun je dat zo ervaren. Als je de hele tijd moe bent en snel uit het veld geslagen wanneer iemand in je omgeving een slechte bui heeft, dan is dat behoorlijk irritant. Maar de hele tijd moe zijn is niet nodig als je maar op de juiste manier omgaat met jouw gevoeligheid. Hoe doe je dat? Door te kiezen voor een HSP training in Breda. De sleutel naar jouw herstel is namelijk een goede HSP training in Breda waarbij er wordt gekeken naar de momenten waarop jij, vaak zonder te weten, je eigen grenzen overgaat. Grenzen is een sleutelwoord als we het hebben over mentale gezondheid en kracht. We moeten allemaal leren om onze grenzen aan te geven en dat doen we door de juiste keuzes te maken en om te leren gaat met dingen die om ons heen gebeuren. Leren filteren van prikkels, ontdekken wanneer het voor jou tijd is om pas op de plaats te maken en groeien door bij jezelf te blijven. Waar voel jij je goed bij? Dat is de centrale vraag en het antwoord hierop formuleren in alle eerlijkheid, zal je veel verder helpen. Het gaat erom dat je de juiste keuzes maakt op basis van jouw behoeften, alleen dan kun je groeien. Veel mensen met HSP zijn zo gevoelig voor anderen, dat het lastig is geworden te onderscheiden wat van de ander is en wat je zelf eigenlijk voelt en vindt. Bij een HSP training in Breda leer je dat weer te onderscheiden en dat kan zorgen dat jouw kwaliteit van leven een stuk beter wordt. Misschien leer je tijdens een HSP training in Breda wel dat jouw grenzen heel helder zijn maar dat je zo gewend bent ze te overschrijden dat je ze niet meer accepteerde.

Neem contact op

Neem contact op als je meer wilt weten over HSP training in Breda. Ga naar liaroma.nl en ontdek de mogelijkheden. We willen ons allemaal graag goed voelen en de eerste stap is bewustwording.

Reageren is niet mogelijk