Wat is een coach cultuur en heb ik een organisatie coach nodig?

Leiders nemen coachingvaardigheden die ze aanleren van een organisatie coach niet alleen naar de werkplek, maar ze brengen de vaardigheden ook naar hun werknemers. Het is een verrijkende ervaring en goed voor de resultaten van een organisatie. Coaching op organisatieniveau vereist dat de organisatie coach het geweten van zijn of haar bedrijf is. Een organisatie coach moet de persoon zijn die bereid is om problemen aan te kaarten en andere leiders te adviseren over de haalbaarheid van hun doelen, plannen en beleid. Tevens moet een organisatie coach gezien worden als de professionele leider die geen vooroordelen of een andere agenda heeft dan het succes van de organisatie. De vaardigheden die een organisatie coach gebruikt bij het coachen van een persoon zijn dezelfde als die op organisatieniveau worden gebruikt. Je moet in staat zijn om verder te kijken dan woorden, vragen te gebruiken om een ​​dialoog te openen, vertrouwen op te bouwen tussen jezelf en je collega’s en uiteindelijk het denken en gedrag van mensen te begeleiden. Laten we de vaardigheden van een organisatie coach samenvatten:

  • leren en training
  • raadplegen
  • in vraag stellen
  • gidsen
  • luisteren
  • intuitie gebruiken
  • creatief zijn

Wat is een organisatie coach?

Een organisatie coach is als een adviseur die leidinggevend personeel helpt beslissingen te nemen en doelen te bereiken of problemen op te lossen. Maar organisatie coaching is nog zoveel meer. Voor velen is het een levensveranderende ervaring die hun kijk op werk en leven dramatisch verbetert. Bovendien kan een organisatie coach iemand zijn of haar leiderschapsvaardigheden verbeteren. Een organisatie coach inspireert in een creatief proces om het persoonlijk en professioneel potentieel te maximaliseren, zelfs in het licht van toenemende complexiteit en onzekerheid die tegenwoordig veel voorkomt op de werkvloer. Wanneer een organisatie coach wordt ingehuurd, dan gebeurt dit grotendeels vanwege zijn of haar specifieke expertise. Verder laat organisatie coaching jou op een ontdekkingsreis vertrekken. Een reis die door jou als bedrijfsleider (of leidinggevende) wordt geleid. De organisatie coach zal je begeleiden om een oplossing binnen jezelf te creëren en zal je ook verantwoordelijk houden om het te implementeren. Hierdoor kunnen bedrijfsleiders of werknemers met een leidinggevende functie zelf creatieve oplossingen bedenken in plaats van iemand anders zijn aanbevelingen uit te voeren. Daarom biedt een organisatie coach een oplossing op de lange termijn, omdat werknemers worden geconfronteerd met uitdagingen uit het heden en in de toekomst. Coaching verbetert de prestaties van leiderschap aanzienlijk. Het kan communicatievaardigheden verbeteren, zoals spreken in het openbaar. Hierdoor zullen werknemers opnieuw vertrouwen winnen. Het helpt ook werknemers te navigeren in de organisatorische politiek door afstemming van luistervaardigheden en hen te helpen feedback van collega’s te accepteren. Meer productiviteit op de werkvloer, positieve werknemers en het overwinnen van okstakels, doe je met een coach. Iedereen heeft zijn vaardigheden en vaak heb je het als leidinggevende erg druk om rekening te houden met kleine details die wel degelijk een groot verschil maken. Een organisatie coach helpt je eraan herinneren.

Coaching nodig?

Als je organisatie geïnteresseerd is in coaching, laat MetAnk jou dan informeren en adviseren aangaande de voordelen en werking van een organisatie coach. MetAnk deelt graag zijn kennis over de effectiviteit van coaching, evenals voorbeelden uit de praktijk van organisaties die met succes MetAnk als organisatie coach hebben gebruikt. Transformeer je werkplek, versterk jouw leidinggevende werknemers, vergroot de effectiviteit in het algemeen, verbeter het moreel en versterk het elfvertrouwen. Inspirerende leiders inspireren en ontsluiten het potentieel van hun organisatie. Dat alles kan door een vernieuwde bedrijfscultuur te creëeren met een organisatie coach. Je kunt MetAnk contacteren via de pagina www.metank.nl

Reageren is niet mogelijk