Voor wie is een familie opstelling in Aalsmeer?

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een familie opstelling in Aalsmeer is het goed om even te oriënteren en te kijken wat het voor je kan betekenen. Want voor wie is een familie opstelling nu eigenlijk bedoeld? Het ligt een beetje ingewikkeld, maar waar het op neerkomt is dat wij allemaal, ook jij en ik, overtuigen, gedachtes en patronen hebben overgenomen van onze ouders, grootouders en misschien zelfs wel van hun ouders. Dit kan heel ver terug gaan en gebeurt vrijwel altijd volledig onbewust. Het kan namelijk zijn dat je oma in de oorlog hele erge dingen heeft meegemaakt, die haar op onbewust niveau hebben veranderd. Ze heeft als gevolg van deze mentale shift haar gedrag veranderd, ze werd bijvoorbeeld veel ‘harder’ en schoot eerder in de verdediging. Ze voedde haar kinderen op met discipline, omdat ze wilde dat ook zij klaar waren voor deze harde wereld en een dikke huid ontwikkelden. Als ze zelf deze eerdere ervaringen niet had gehad dan zou ze haar kinderen waarschijnlijk heel anders opvoeden. En wat vaak blijkt tijdens een familie opstelling in Aalsmeer is dat kinderen (en hun kinderen op hun beurt) deze manier van denken en opvoeden hebben overgenomen. Dit terwijl de oorlog en alle heftige dingen die oma heeft meegemaakt helemaal niet van toepassing zijn op hun eigen leven. Ze zijn als het ware zichzelf niet volledig, maar weten ook niet zo goed waar hun gedrag vandaan komt.

Een familie opstelling in Aalsmeer voor meer duidelijkheid

Als je een familie opstelling in Aalsmeer gaat volgen kun je ervan uitgaan dat het je meer duidelijkheid verschaft omtrent je familiebanden en de dingen die je hebt overgenomen van je voorouders. Het kan echter ook dat je naar de familie opstelling in Aalsmeer gaat en je verrast wordt met hele andere informatie. Het kan namelijk ook dat je in het heden allerhande klachten ervaart, doordat de huidige vorm van jouw familie verstoord is. Misschien heb jij door allerlei vroegere ervaringen wel geleerd om groot en volwassen te zijn, en de rol van je moeder over te nemen omdat zij grotendeels afwezig was. Of misschien moet je juist op dit moment voor een van je ouders zorgen doordat ze dat zelf niet meer kunnen. Op de een of andere manier geeft een familie opstelling in Aalsmeer dan precies aan waar deze verstoringen bestaan, oftewel, hoe je ten opzichte van je familie op de verkeerde plek kunt staan. Dit kan je op veel gebieden wat opleveren, namelijk:

  • Je kunt meer vrede voelen en acceptatie in het algemeen
  • Je voelt dat je keuzes maakt die beter passen bij jou als persoon
  • Je durft meer te vertrouwen op je eigen intuïtie
  • Je ontdekt wat jouw eigen overtuigingen zijn
  • En staat over het algemeen veel meer in je kracht

Hoe gaat zo’n opstelling in zijn werk?

Als je een familie opstelling in Aalsmeer wil volgen doe je dat het best bij Amennema, het bedrijf van Anouk Mennema. (amennema.nl) Anouk heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van familie opstellingen, nadat ze eigenlijk haar hele leven al geïnteresseerd was in de onderlinge verbanden en structuren van families. Ze werkt met buitengewoon enthousiasme en nieuwsgierigheid en nodigt je uit op avontuur te gaan naar jezelf, zodat ook jij je verlangens in je eigen ritme weet vorm te geven in deze wereld die eigenlijk constant te druk is. Bij haar familie opstelling in Aalsmeer ontdek je zelf welk goud je in handen hebt en hoe je als mens (en zelfs als organisatie) van binnenuit kunt groeien tot je volledig potentieel. 

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk