Waar kun je een insectenhotel kopen?

Je ziet ze steeds vaker bij mensen thuis, zo’n insectenhotel. En dat is maar goed ook, want het is niet goed gesteld met de populatie insecten, zowel in ons eigen land als in de rest van Europa. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de belangrijke rol die insecten vervullen in ons ecosysteem, en kopen velen van hen zo’n leuk insectenhotel, bijvoorbeeld in de webshop van vogelhuisjes.nl. Daar verkopen ze namelijk een groot assortiment van deze insectenhuisjes, in allerlei maten. Ze hebben er zelfs een speciaal voor vlinders! Als je fan bent van deze mooie beestjes doe je er dus goed aan om dat huisje aan te schaffen en in je voor- of achtertuin te hangen. Overigens kan zo’n insectenhuisje ook prima op het balkon hangen, dat is juist goed! Maar als je in een hele hoge flat woont dan kan het zijn dat je er weinig insecten mee trekt, aangezien ze zich natuurlijk het liefst enigszins dichtbij de aarde bewegen. Een insectenhotel is niet alleen heel erg goed voor bijvoorbeeld de populatie bijen, het ziet er ook nog eens super leuk uit. Je tuin of balkon oogt er meteen een stuk gezelliger door, en al die bedrijvigheid van de insecten die hij je tuin in trekt is ook ontzettend leuk om te zien. Zeker kinderen zijn vaak enorm van van de huisjes. Die hebben namelijk nog geen angst voor insecten ontwikkeld en vinden het meestal prachtig om te zien hoe ze zich settelen en bewegen in en rondom de kleine gaatjes in het huisje.

Hoe werkt een insectenhotel?

Als je bij vogelhuisjes.nl zo’n leuk huisje voor insecten besteld is het wel leuk om te weten hoe je daarmee nu eigenlijk de insecten helpt. Als je een goed huisje hebt dan heeft deze allerlei gaatjes in verschillende formaten. Dit is belangrijk omdat je daarmee meerdere soorten insecten helpt en een plekje geeft. Dit zorgt voor diversiteit, niet alleen in jouw tuin maar ook in ons milieu in het algemeen. Een insectenhotel met meerdere formaten gaatjes en holletjes biedt bijvoorbeeld plek aan onder andere de volgende beestjes:

  • Bijen
  • Lieveheersbeestjes
  • Allerlei soorten vlinders

Deze drie zijn geneigd om op vreedzame wijze samen te leven. Het gebeurt dan ook vaak genoeg dat ze zich allemaal tegelijk settelen in uw net opgehangen, nieuwe insectenhotel. Het is ontzettend mooi om te zien dat ze er allemaal tegelijk gebruik van maken, zonder dat ze last van elkaar hebben!

Waarom hebben we meer insecten nodig?

De populatie insecten gaat de laatste jaren, vooral door chemische bestrijdingsmiddelen, steeds verder achteruit. En dat is slecht nieuws, want we kunnen echt niet zonder ze. Insecten zijn namelijk nodig om bloemen en planten te bevruchten, waardoor ze opnieuw groeien en wij ons, als mensen, van voedsel kunnen voorzien. Hele velden vol gewassen zouden niet groeien als er geen insecten zouden zijn. Zo’n insectenhotel draagt dus bij aan de voedselketen, ook voor ons als mensen. Bovendien heb je met voldoende insecten in je tuin doorgaans minder last van luizen, iets wat mensen met een moestuin zeker kunnen waarderen. Verbouw jij dus ook je eigen groenten, denk dan eens aan het kopen van zo’n insectenhotel, dan hoef je namelijk minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken om deze luizen te weren, en daar wordt zo’n kropsla echt een stuk lekkerder op, wedden?! 

Reageren is niet mogelijk